Biltakstält?

Finns det någon i Sverige som säljer tält för montering på biltak?

Hittar bara amerikanska och sydafrikanska hemsidor, men det måste väl finnas någon på närmare håll som säljer. Hur har ni gjort som har kört bil söderut, mot africa eller så, köpt på vägen eller betalat dyra frakter?

Är det föresten någon som har erfarenhet av hur lämpade roof top tält är i nordiskt klimat? De är ju onekeligen utvecklade för tropiska eller subtropiska förhållanden.
 
Varför?

Såg ett par på en camping i Norge som trasslade med ett sådant på sin BMW-suv. Det verkade sisådär får jag säga. När det regnade (för det gjorde det...) fick de sitta i bilen, ingen absid finns. Tältet såg trångt ut och det verkade lite krångligt att klättra upp, om man dessutom vill vara säker på att inte repa sin fina dyra bil.

Observera att paret jag tjuvkikade på hade ett litet tält, som en takbox där locket gick att höja. Jag vet att det finns fetare varianter till t ex landrover o dyl.

Eftersom det egentligen inte finns någon anledning i Norden att undvika tältning på marken ser jag inte riktigt nyttan med biltakstält. Det finns nog anledning att tänka igenom argumentationen för ett köp. Men en lockande pryl på nåt sätt...

mvh

Anders
 
Det finns i

varje fall en site på Internet som saluför biltakstält. http://www.lemart.se/L_biltalt_1.html Den här meningen gör mig lite nyfiken "Produktens unika funktion är att tältväggarna är löstagbara (patentskyddad). När sovrum inte behövs kan boxen lätt användas som skid- eller förvaringsbox."

Thure
 
Rejälare

Jag är mer på jakt efter en lite rejälare konstruktion
Typ denna:
http://www.bushranger.com.au/rooftop_tents/open_sky_8.jpg

Kan hålla med om att det inte finns något direkt behov av det här. Eller tja, under ett regnigt Roskilde funkar det ju . Men om man lägger ut pengar på det för en längre resa där det har säkerhetmässiga aspekter så kan det ju vara interesant att använda det när man kommer hem.
 
Du kan kolla med denna handlare http://www.4x4shop.se/

Det finns flera olika tillverkare att välja i mellan och det mesta finns att få tag i sverige

...Men det är ganska mycket pengar det handlar om......

Du får en tentipi kåta med innertält och lite över för samma pengar.....

Men ja vill oxo ha ett taktält.
 
Går fint att köpa i USA, men dock verkar det sitta fast en Jeep i tältabsiden.

Kolla denna sida för otroliga vidvinkel foton.

http://www.allpar.com/trucks/jeep/earthroamer.html

Obs, jag jobbar för en amerikansk motortidning, så om det är någon som är jätteinteresserad skulle jag ju kunna fixa att låna just den modellen i någon vecka och köra lite test och skriva mina intryck. Förutom att den ser 100% tokig ut, då. För det syns väl omedelbart.
 
Autocampvagn med vikbart tält och utdragbart golv till absid hade några av mina föräldras vänner på 50 och 60-talen. Min far lånade den några veckoändar men monohjulet som vagnen hade gillade inte de grusvägar a la kostigar som min far älskade över allt annat...Så det blev ingen inom familjen. Jag minns att det var rymligt, god takhöjd och med bestående golvdrag....Uppsättningen var snabb och enkel och stabiliteten i hård vind var god. Nej jag skulle inte ens fundera på en dylik lösning idag men klurig var den och visst fanns där potensial. Inläggen och länkarna väckte minnen till liv.
//J
 
Köpte en Combicamp tältvagn från -76 på Blocket för några år sedan. Den hänger visserligen efter bilen och kräver dragkrok men den är så liten och lätt, 240 kg, att den knappt märks (förrän man ska backa den och den inte syns genom bakrutan och den tvärt viker åt åt något håll tack vare den korta dragstången :) ).

Den är utmärkt att ha med sig på dåliga vägar för övernattningar på friluftsturen men kanske inte lika häftig som ett taktält men ger å andra sidan rätt mycket utrymme för pengarna.

/Skogsanna
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.