Bärfråga igen

Vad heter detta bär och går det att äta?
 

Bilagor

  • PICT5385.jpg
    PICT5385.jpg
    60.4 KB · Visningar: 602
Kråkbär

Ser ut som Kråkbär tycker jag.

Ska tydligen funka att äta och ska dessutom vara bra att krydda viltmat med. Jag har dock inte prövat själv.

Mvh
Micke
 
Saften i kråkbären är bra törstsläckare, men skalet och fröna är ganska beska så de brukar vi spotta ut.

" ...vara bra att krydda viltmat med..." - du har inte blandat ihop dem med enbär?
Torkade enbär är en höjdare att krossa och gnida in tex kött med, men jag har inte hört/sett att man använder kråkbär till matlagning?
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Krydda mat med Kråkbär

Hej,

jag har inte provat själv men nej jag har inte blandat ihop dom med enbär.

Läste det i "Familjens svamp och bärbok" (lite osäker på titeln). Enligt dom är det många djur som äter kråkbär och om man kryddar med dem så ska det förhöja viltsmaken. Dom hade däremot inte specat några recept.

Mvh
Micke
 
Kråkbär - inuiternas favorit

I Källmans bok "Vilda växter som mat och medicin" (ICA bokförlag) beskriver han en hel del kuls saker om kråkbär. Bl.a. att inuiterna (eskimåerna) gillade kråkbär före alla andra bär. De var syrliga som omväxling till den mer feta och fadda kost man annars åt. De hade t.o.m. bärplockare för ändamålet. Man plockade helst är de var frusna - de lossande lättare då!
Energimässigt är de som de flesta andra bär!!
Min farmor gjorde en fantastiskt god saft på kråkbär.
 
Jag gillar kråkbär och det går bra att göra paj på dem. Gör på samma sätt som när man gör blåbärspaj och det bli gott.

/Stellan
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips