Om man eldar med t-röd blir ju kokkärlen i köken sotiga under.Vad finns det för nakdelar med det?Är det farligt?
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Är det farligt
- Trådstartare nicke.erövraren
- Start datum
Just därför...
byter många som är ute mycket till varianter av gas eller andra tryckkök. För att få en effektivare förbränning och slippa allt sot över allt. Mer effekt, mindre sot... Tycker man om att vara sotig kan jag inte tro att det är farligt men jag har ju inga vetenskapliga tester och svar att hänvisa till.
byter många som är ute mycket till varianter av gas eller andra tryckkök. För att få en effektivare förbränning och slippa allt sot över allt. Mer effekt, mindre sot... Tycker man om att vara sotig kan jag inte tro att det är farligt men jag har ju inga vetenskapliga tester och svar att hänvisa till.
Inte farligt men usch
Sotet kan innehålle en del av kräkmedlet och får man det på fingrar eller i maten så smakar det laban.
Tenol lär vara bättre men fotogenkök eller liknande är överlägset för matlagning både prismässigt och kulinariskt.
Gas är enklast att hantera men bränslekostnaden blir högre än för fotogen eller bensin.
Thure
Sotet kan innehålle en del av kräkmedlet och får man det på fingrar eller i maten så smakar det laban.
Tenol lär vara bättre men fotogenkök eller liknande är överlägset för matlagning både prismässigt och kulinariskt.
Gas är enklast att hantera men bränslekostnaden blir högre än för fotogen eller bensin.
Thure
Aktuellt
ANNONS
Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig
Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.
Just därför....
... är kamouflagebyxor eller svarta byxor ett bra val!
... är kamouflagebyxor eller svarta byxor ett bra val!
Diskmedel.
Har någon gång hört att det blir jätte lätt att få bort sotet om man tar en droppe diskmedel på botten av kastrullen, utsidan alltså, och smetar ut den innan man börjar laga mat. Tyvärr så brukar man kommaihåg detta först när man sitter där med svinto i ena handen och kastrullen i den andra, så jag har aldrig provat det i verkligheten.
Har någon gång hört att det blir jätte lätt att få bort sotet om man tar en droppe diskmedel på botten av kastrullen, utsidan alltså, och smetar ut den innan man börjar laga mat. Tyvärr så brukar man kommaihåg detta först när man sitter där med svinto i ena handen och kastrullen i den andra, så jag har aldrig provat det i verkligheten.
Re: Diskmedel.
Gammalt beprövat scout-knep: Ge kokkärlen en tunn hinna av såpa innan du skall ut på hajk, så blir det lättare när du kommer hem.
Det funkar faktiskt, men om diskmedel har samma effekt vet jag inte.
/Borka
Beckman; sa:Har någon gång hört att det blir jätte lätt att få bort sotet om man tar en droppe diskmedel på botten av kastrullen, utsidan alltså, och smetar ut den innan man börjar laga mat. Tyvärr så brukar man kommaihåg detta först när man sitter där med svinto i ena handen och kastrullen i den andra, så jag har aldrig provat det i verkligheten.
Gammalt beprövat scout-knep: Ge kokkärlen en tunn hinna av såpa innan du skall ut på hajk, så blir det lättare när du kommer hem.
Det funkar faktiskt, men om diskmedel har samma effekt vet jag inte.
/Borka
konstigt
Nu använder jag inte spritkök sedan länge, trots detta så har jag tidigare erfarenhet av dom.. E det ingen som har funderat på att rengöra kastrullerna efter varje användning? Jag har alltid diskat mina kastruller vilket innebär att problemet med att allting blir skitigt samt att kärlen får svart sot som kan ge magsjuka försvinner... Jag har alltid med en hushållssvamp med för rengöring!!
Nu använder jag inte spritkök sedan länge, trots detta så har jag tidigare erfarenhet av dom.. E det ingen som har funderat på att rengöra kastrullerna efter varje användning? Jag har alltid diskat mina kastruller vilket innebär att problemet med att allting blir skitigt samt att kärlen får svart sot som kan ge magsjuka försvinner... Jag har alltid med en hushållssvamp med för rengöring!!
Guest
Gäst
Mossa
Om man vill spara tvättsvampen till att användas inuti kärlen, går det utmärkt att tvätta av den sotiga undersidan med litet mossa, eller vad man kan råka ha i närheten. För övrigt är en avsågad diskborste enligt min mening bättre än svamp, men det är nog en smaksak.
/Mattias
Om man vill spara tvättsvampen till att användas inuti kärlen, går det utmärkt att tvätta av den sotiga undersidan med litet mossa, eller vad man kan råka ha i närheten. För övrigt är en avsågad diskborste enligt min mening bättre än svamp, men det är nog en smaksak.
/Mattias
Re: Mossa
Håller med dig om att mossa är ett bra alternativ. Jag vill dock ytterligare slå ett slag för svampen. Jag använder den sorten med en grov, svintoliknande sida vilken e jäkligt bra för att hålla just utsidan på kastrullen ren.. Inte för att för den sakens skull ringakta en avsågad diskborste som är f a n så mycket trevligare att hålla matresterna borta med, svampen i sig kan bli lite äcklig efter ett par dagar. : )
puide; sa:Om man vill spara tvättsvampen till att användas inuti kärlen, går det utmärkt att tvätta av den sotiga undersidan med litet mossa, eller vad man kan råka ha i närheten. För övrigt är en avsågad diskborste enligt min mening bättre än svamp, men det är nog en smaksak.
/Mattias
Håller med dig om att mossa är ett bra alternativ. Jag vill dock ytterligare slå ett slag för svampen. Jag använder den sorten med en grov, svintoliknande sida vilken e jäkligt bra för att hålla just utsidan på kastrullen ren.. Inte för att för den sakens skull ringakta en avsågad diskborste som är f a n så mycket trevligare att hålla matresterna borta med, svampen i sig kan bli lite äcklig efter ett par dagar. : )
Liknande trådar
- Svar
- 77
- Visningar
- 6 K
- Svar
- 2
- Visningar
- 821
- Svar
- 20
- Visningar
- 3 K
Dela:
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg