6 - dagars vandring med Lchf

Jag brukar torka var för sig, tomatpurén kan du ju som jag lärt mig i en annan tråd, sprida ut tunt på en plåt och torka och sen smula och krydda efter behag.

Till sommaren tänkte jag torka var för sig men sen lägga i rätt mängd/portion i en påse och ha färdiga måltider. Men andra föredrar valfriheten.

Är det väldigt olika torktider kanske det är svårt att blanda allt innan torkning.
 
Det finns bönpasta, kikärtspasta o liknande som jag använt för att göra påsmat - lika lätt att bereda som real turmat o liknande, men godare.
Här haru video på recept med produkter från svenska affärer. Pasta på svarta bönor:
https://www.youtube.com/watch?v=o2XczmtLtTs

och dhaal (tyvärr på snedden, men funkar ändå):
https://www.youtube.com/watch?v=MAd8BS9DMqE

Kanske hittaru fler klipp du kan använda dig av om du scrollar o letar. Finns ett på pasta carbonara som du säkert kan göra med liknande proteinpasta, istället för angelhair. Har ej koll på kolhydratinnehållet i quinoa, men finns oxå ett recept på quinotto (risotto med quinoa istället) bland klippen.
 
Senast ändrad:
E d väl. Lchf betyder low carb, inte no carb. Sån pasta innehåller endast 15% kolhydrater att jämföra mä 70% i vanlig pasta. Diet utan kolhydrater heter väl Atkins...?
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.
En strikt LCHF kost brukar ligga under 20g kolisar per dag, måttlig 20-50g och en liberal 50-100g.

Så även om det endast innehåller 15% kolhydrater i det livsmedlet så kan det göra att man snabbt kommer upp i den tilltänkta mängden i gram.
 
Vad är det för skillnad på det heläggspulver som Friluftsmat säljer för 716:-/kg (ordinariepris 895:-/kg) och det heläggspulver som MyProtein säljer för 179:-/kg?

Har använt MyProtein både i matlagning och som stekt ägg och äggröra.

Ingen vad det verkar. Jag gissar att friluftsmat anser sig ha en mindre priskänslig målgrupp :). Tack för tipset.
 
Wow, tack också från mig nilsanders. Fippligt att torka ägg själv :).
Verkar vara en guldgruva även för annat jag gillar: flera sorters tillsatsfria mandel- och nötsmör för 180-200 kr/kg är ju som hittat, för att inte tala om ekologiska kakaonibs, sockerfri kakaomassa, med mera :)
 
E d väl. Lchf betyder low carb, inte no carb. Sån pasta innehåller endast 15% kolhydrater att jämföra mä 70% i vanlig pasta. Diet utan kolhydrater heter väl Atkins...?

LCHF kör med en 5-procentsgräns och bönor är helt uteslutet. Atkins är (var) mycket mer liberalt än LCHF är (var). Atkins superlåga nivå var bara tänkt att vara ett par veckor. LCHF är lågt för livet.

Sen har Atkins ändrats en hel del och LCHF har fått så många avlänkare att det är svårt att veta vad det är längre.
 
För mig handlar det om kolhydraterna. Började med keto 1 jan. Gick ner 6-7 kg och numer kör jag inte extremt, men försöker ändå käka lite kolydrater.

Egentligen skulle jag inte ha nåt emot att köpa färdiga påsar men det verkar ju inte finnas riktigt. Sen lockar tanken att få maten godare men även billigare.

Hursomhelst så tycker jag att ha fett som drivkälla mer än kolhydrater är positivt för mig.

Tack för alla tips.

Jag har inte kommit till skott än men ska.

Fråga - om jag gör ett storkok med köttfärssås säg på 3 kg nötfärs och sprider ut det på 3 plåtar så blir det ju inte precis ett tunt lager. Kan man lagra i kylen och torka lite i taget eller hur funkar det?
 
Ni glömmer ju att räkna på hela måltiden :). Om bönpastan har 15% kolhydrater så e d ju bara av pastan. Torrvikt. resten av ingredienserna bhöver junte ha kolhydrater. Vem käkar en pasta mä varmt vatten? Jante bevandrad i lchf så kan ej kolisinnehåll i ingredienser utantill, men min poäng var just den att man anpassar övriga ingredienser just för att hamna där man vill. E junte så svårt att få ner totalandelen till 5% när den pastan har så låg andel kolisar.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips