6 - dagars vandring med Lchf

Fråga - om jag gör ett storkok med köttfärssås säg på 3 kg nötfärs och sprider ut det på 3 plåtar så blir det ju inte precis ett tunt lager. Kan man lagra i kylen och torka lite i taget eller hur funkar det?

Skulle tro att det viktigaste är att ha köttfärs som ej förvarats rå nån längre tid. Skulle dock inte förvara köttfärssås och sen torka. Onödigt moment. Bara kylningen borde ju innebära att maten håller temperatur gynnsamt för bakterietillväxt längre tid sen när du börjar värma igen.

Jag brukar gå till butik som maler och be dem mala nytt medan jag väntar, sen hem å steka och börja torka direkt.
 
Botansierat lite

Tack för alla tips och planen är klar.

Frystorkat till middag och resten med lågt kolhydrat innehåll.

Kollade runt på ICA och hittade följande:

ICA Tonfisk på påse - verkar vara mycket smidigt att packa.
Makrill
Sån picknickskinka - skrymmande men 1 st kan ju slinka ner.
Majonäs på plasttub - ICA egna.

Ska kika på salamitipset från Lidl
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Trailmix

Nån som har tips på Trailmix i LCHF anda.

Googlat lite men tänker att folk här kanske har lite tips!
 
Nån som har tips på Trailmix i LCHF anda. (...)
Nötblandning efter tycke och smak är ju enklast och närmast självskrivet. Jag blandar också i lite rostade kikärter för proteinbalansens skull, men de höjer ju kolhydratsnittet.
Sen finns det sockerfria råkakaonibs och/eller kakaomasseknappar, som jag själv tycker är jättegoda bägge två, men som kanske inte alla gillar.

Vill man pilla lite mer själv, kan man lätt fixa munsbitsstora "energikakor" med diverse sockerfria bindemedel som tahina, diverse nötpastor och nötmjöl, eller sockerfri kakaomassa. Se t ex post 16, 26, 48 och kanske 35 i denna tråd. Andra har experimenterat med äggvita som bindemedel, men då får man baka smeten i ugn. Det finns mer i den tråden som kan inspirera, även om alla recepten inte är kolhydratsnåla.
Accepterar du en liten mängd socker, så är dadelmassa ett underbart bindemedel - det behövs ytterst litet.

Sen kan man ju blanda lite mer "salta" snaskpåsar med små torra korvbitar, tärningar av riktigt torr (eftertorkad) parmesan- eller getost, "chips" av parmaskinka som man också torkar lite extra, flagor av norskt torkat renkött (dyrt...) eller torkad, starkt kryddad asiatisk småfisk (obs behöver hållas separat i dubbla påsar, lukten smittar lätt av sig på allt).
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips