Nyheter > Världsrekordförsök på cykel genom Europa

Världsrekordförsök på cykel genom Europa

Komikern Måns Möller och coach Christer Skog med team skall försöka slå VÄRLDSREKORD (ansökan beviljad av Guinness Word Book of Records) som snabbast på cykel genom Europa, över 600 mil skall avverkas på 29 dagar och starten gick på söndagen den 21 maj.

Parallellt med cyklingen pågår intensivt kampanjande att samla in pengar så att barn med autism kan åka på sommarläger i juni. Lyckas Viggo Foundation samla in mer än 300 000 kan de skicka barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning tillsammans med sina familjer på sommarläger för gemensam träning. 

Teamet består förutom Måns Möller och Christer Skog av Tony Duberg, Helmy Elsaeed, Anders Forselius och Per-Anders "Pelle" Lissollas.

Det började som en galen ide, när vännerna Måns Möller och Christer Skog bestämde sig för att cykla över USA (#C2C4Autism) under 2015. Då 420 mil skulle avverkas på 24 dagar. Som pricken över i:et skulle den kända programledaren Agneta Sjödin cykla med halva vägen.

I förberedelserna inför resan ramlade Agneta och bröt höften med löpsedlar som följd och tvingades hoppa av.
Även Måns Möller ramlade och bröt fingrarna och revbenen, men till slut stod de där på mållinjen 24 dagar och 420 mil senare. Tillsammans hade de cyklat in 650.000 kronor till Insamlingsstiftelsen Viggo Foundation. Det var bara ett problem, Måns hade lovat att de skulle cykla ihop en miljon kronor. Därför begav sig vännerna Christer Skog och Måns Möller i år ut på cykelresa igen.

Från SVT huset till Kreta cirka 300 mil och 20 dagar senare, den här gången körde de med varsin minimal ryggsäck utan följebil, för att de skulle bli lite tuffare. Visst var de etthundra mil kortare men resan kändes tuffare. Särskilt eftersom killarna hade motvind 16 av de 20 dagarna och rikligt med nederbörd. Dom fick in nästan på kronan dom 350.000 kronor som saknades till den utlovade miljonen!

Insamlingsstiftelsen Viggo Foundation är nu i full gång och delar ut pengar till föreningar runtom i Sverige som aktiverar barn med Neuropsykiatriska funktionshinder som Asperger, ADHD, Autism etc. Insamlingsstiftelsen har bland annat anordnat sommarläger för familjer och en egen klassiker - Viggo Foundation Klassikern som planeras till början av 2017.

Följ cyklingen på Facebooksidan eller på Instagram

Här kan kan följa dem live.

Mer information om Viggo Foundation.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-05-24 10:37   KLAGER
De cyklar alltså från Ufa till Cabo da Roca denna gång.
 
2018-11-09 15:47   mayahet
Hur mår du? Jag är Maya ny här, jag gillar din profil, jag kommer vara glad om du kan skriva mig direkt till min email ([email protected]) mayahelmer35 att Outlook. com, och kommer skicka mer av mina foton till dig. Ålder är bara ett tal till mig. Kyss. Jag kommer bli glad om du skriver mig.

Väntar på din email kära

maya
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!