Utmärkelse till Samsungs NV24HD

Bästa vidvinkeln. Videofilmning i HD med digitalkameran. Och smidig dockning för att visa bilder direkt på teven, var några utlåtanden som gav NV24HD den prestigefyllda TIPA-utmärkelsen ”bästa ultrakompakta digitalkamera”

Av: ulindh

Bästa vidvinkeln. Videofilmning i HD med digitalkameran. Och smidig dockning för att visa bilder direkt på teven, var några utlåtanden som gav NV24HD den prestigefyllda TIPA-utmärkelsen ”bästa ultrakompakta digitalkamera”

Sommarsläppet av nya digitalkameror från Samsung är nu på väg ut i butik. GX-20 är den fullfjädrade nya systemkameran. Fyra ytterligare kompaktkameramodeller lanseras också, som både fångar motivet och kläs i flera glada färger.

Ultrakompakt kamera med HD-inspelning. TIPA –27 fototidningar från 11 länder - gav precis NV24 utmärkelsen ”bästa ultrakompakta digitalkamera”. Bakom utmärkelsen döljer sig en zoom ner till motsvarande 24 millimeter, 10,2 megapixlar och möjligheten att filma i HD med stereoljud. Därtill kan kameran placeras i en docka kopplad till teven för att via hdmi njuta perfekt bildkvalitet i full HD. Navigera lätt med fjärrkontrollen från teven.

3,6x optisk zoom från Schneider (motsvarande 24-86 mm). Videoformatet H.264 med stöd för 720p (1280x720) med 30 bilder i sekunden. Möjlighet finns för manuell inställning av tid och bländare. Inbyggt minne på 20 megabyte som kan utökas med minneskort (MMC, SD eller SDHC). På baksidan finns världens första AM OLED-display på 2,5 tum. Kameran har det prisbelönta menysystemet med touchknappar. Mått: 98,5 x 61 x 18,95 mm. Pris: 3500 kronor.

GX-20Första systemkameran med Samsungs nya sensor. Den helt nya digitala systemkameran GX-20 är utrustad med Samsungs nya 14,6 megapixel CMOS-sensor, med Optical Image Stabilization (OIS) som reducerar kameraskakningar direkt på sensorn. Sensorn har även en dammborttagningsfunktion. Skalet är väderskyddat , både fukt- och dammavvisande. Kameran har knapp för RAW-format, Live-view, HDR (High Dynamic Range), 2,7 tum LCD (230 000 pixlar), X-sync-kontakt och stöd för ISO 100~6 400. Pris: 13 000 kronor

L210Hög kvalitet och stora bilder. L210 har en upplösning på hela 10,2 megapixlar vilket borgar för fantastisk detaljrikedom och perfekta bilder i upp till A2-storlek. Med 3x optisk zoom (motsvarande 37-111 mm) och dubbla bildstabiliseringssystem som ser till att reducera kameraskakningar (digitalt och optiskt) blir det enkelt att ta bra bilder på avstånd. Dessutom går det att spela in video i MPEG4 SVGA-kvalitet och samtidigt använda optisk zoom. Har funktion för att ta bort röda ögon. Finns i svart, silver och härligt röd.
Pris: 2000 kronor.

L100Rosa och ljusblått. L100 har en upplösning på 8,2 megapixlar. Med 3x optisk zoom och 2,5 tums skärm är L100 redo för de flesta tillfällen. Med usb-kabeln laddar du antingen via datorn eller via nätsladd. Pris: 1500 kronor

S760Liten och lekfull. S-serien karaktäriseras av det rejäla handgreppet och den färgglada variationen på utseende som gör det till ett nöje att använda kamerorna. Nya S760 har allt som behövs för att fånga ögonblicket; 7,2 megapixlar, 3x optisk zoom, digital bildstabilisering (DIS) som hjälper till att reducera skakiga bilder, en 2,4 tum stor skärm och känslighet på upp till ISO 1000. Dessutom går det att spela in små videosekvenser i VGA-upplösning. Pris: 1000 kronor.
NV30Tänk dig 8,1 megapixlar, 3x optisk zoom från välkända Schneider – 37 till 111 millimeter, en 2,5 tum stor skärm, dubbla bildstabiliseringssystem som ser till att reducera kameraskakningar (DIS och OIS), brusreducering, videoinspelning i MPEG4-kvalitet med optisk zoom, en känslighet på upp till ISO 3200 och numera klassisk NV-design i metall med blå detaljer. Kameran har det prisbelönta menysystemet med touchknappar. Pris: 2000 kronor.
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

För den fotointresserade är kameraväskan en given del av packningen. Här kommer Serkan Günes utrustningstips (och framför allt vad som tåls att lämna ... 2 kommentarer
Många av oss gillar att ta med kameran ut på äventyr. I boken "Äventyrsfoto" delar fotografen Fredrik Schenholm med sig sitt fotografiska arbetsflöde ...
2011 åkte Anneli tillbaka till Muztagh Ata i västra Kina, där hon året innan hade kämpat mot en ofattbar mängd problem. Hon hade lärt sig massor, ... 17 kommentarer
Vi har testat en smidig, billig hjälmkamera som filmar i HD 4 kommentarer
Här kan du läsa tips om hur du får med din utrustning på din aktivitet.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.