Nyheter > Tresticklans nationalpark firar 25 år

Tresticklans nationalpark firar 25 år

Foto: Amelie Wintzell

Lördagen 9 oktober firar Tresticklans nationalpark 25 år. Det kommer att bjudas på mat och underhållning för hela familjen. För landshövding Anders Danielsson är det samtidigt final i landshövdigenstafetten.

Friluftslivets år är en satsning som Svenskt Friluftsliv genomför i samarbete med föreningar, kommuner och myndigheter.

– Som landshövding har jag det här året fått möjlighet att besöka många intressanta platser och testa olika sorters friluftsliv. Det är fantastiskt att det finns så många som arbetar ideellt med att få med sig andra ut i naturen. Dessutom är det är bra för hälsan och behöver inte vara så märkvärdigt eller komplicerat, säger Anders Danielsson.

Länsstyrelsen bjuder nu in allmänheten att tillsammans med Dals Eds kommun, Eds skidklubb, Dals Eds ridklubb, Civilförsvarsförbundet Dalsland, Norra Dals jaktvårdskrets, Dalslands bokbuss och många andra att fira Tresticklans nationalparks 25-årsjubileum.

– Vi i Dals-Eds kommun är glada åt att det ordnas en 25-årsfest för nationalparken. Parken betyder mycket för både fastboende och våra besökare. Den satsning som görs nu med att bygga en ny entré kommer att öka områdets attraktionskraft. Till våren kommer det även att finnas en utomhusutställning längs stigen, säger kommunalrådet Martin Carling.

PROGRAM för 25-årsfesten

Kl.12:00 - 12:15 Jubileumstal av landshövding Anders Danielsson och kommunalråd Martin Carling, Dals-Ed.
Kl. 12:15 - 13:00 Geir-Arne Westby sjunger och spelar
kl. 13:00 - 14:00 Guidad vandring
Kl. 13:00- 13:30 Sagostund för barn
Kl. 14:00 - 14:20 Storytelling för både stora och små
Kl. 14:00 - 14:30 Sagostund för barn
Kl. 14:30 - 14:50 Storytelling för både stora och små
Kl. 15:00 -16:00 Guidad vandring

FAKTA
Tresticklans nationalpark ligger i Dals-Eds kommun i nordvästra Dalsland. Obruten vildmark och spännande vandring i gränstrakterna mot Norge - här väntar äventyret och upplevelser av orörd skog, vackra sjöar och säregen terräng.

Tresticklanområdet är ett för Västra Götaland ovanligt stort skogsområde utan bebyggelse och vägar (2 906 hektar). Från luften påminner området om en tvättbräda. Naturen präglas av smala och höga bergsryggar som sträcker sig i nordsydlig riktning. Mellan dem ligger myrmarker och långsmala sjöar. Den glesa och karga tallskogen med lav- och mossklädda berghällar, tillsammans med det stora antalet sjöar, bildar en rofylld miljö där man kan vandra i flera dagar.

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook