Test av frystorkad mat

Testet utfördes av David Altengård och Joakim Bossner under en fiskeresa i augusti 2010.

Av: dodo

 

Testet utfördes av David Altengård och Joakim Bossner under en fiskeresa i augusti 2010. Betygsskalan är 1-10 och listan är ordnad efter prisvärdhet.

 

 

1. Reiter, Jägargryta

Pris per portion: 40 kr
Mättnad: 7
Smak: 6
Prisvärdhet: 8
Kommentar: Lågt pris och bra smak

2. Reiter, Chili con carne

Pris per portion: 40 kr
Mättnad: 7
Smak: 5
Prisvärdhet: 7
Kommentar: Ganska salt. Hårda bönor efter utsatt tid.

3. Real, Kyckling i sötsur sås

Pris per portion: 89 kr
Mättnad: 8
Smak: 8
Prisvärdhet: 6
Kommentar: Variationsrik smak

4. Mountain House, Spagetti Bolognese

Pris per portion: 55 kr
Mättnad: 6
Smak: 5
Prisvärdhet: 6
Kommentar: Allt smakar likadant

5. Real, Kyckling i curry

Pris per portion: 89 kr
Mättnad: 8
Smak: 7
Prisvärdhet: 5
Kommentar: Välkryddad

6. Real, Pasta Provence

Pris per portion: 89 kr
Mättnad: 7
Smak: 6
Prisvärdhet: 4
Kommentar: Torrt kött och för mjuk pasta efter utsatt tid

7. Adventure Food, Spagetti Bolognese

Pris per portion: 79 kr
Mättnad: 5
Smak: 6
Prisvärdhet: 3
Kommentar: Innehåller ärtor. För lite köttfärs.

Läs om fiskeresan

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-11-21 18:46   68678
Betygsätt gärna: 4
Vart köper man "Reiter"?
 
Svar 2010-11-22 13:05   dodo
I somras fanns det på Friluftsland.
 
2010-12-13 00:05   PhilipKlang
Varför inte testa Real, Torskgryta. Samt Blå Band (Expedition meal), Pytt från havet? Riktigt goda och prisvärda!
 
Svar 2010-12-21 10:06   dodo
Tack för tipsen, ska försöka få tag i dessa inför nästa fjälltur.
 
2011-06-29 23:03   Inredaren
Alltså när man kör frystork så är man väl inte direkt inställd på någon smakupplevelse alls? Det är ju inte så att man förväntar sig något som detta :-) http://mobler.se/majas/litet-och-gott-pa-midsommarafton
 
2013-02-07 11:09   eric_tornblad
Inredaren: jo, det går visst - både att torka fetaost, citronzest. och att ugnssteka dem i en ugn gjord av 1,75 l kastrull + minitrangiakastrull när det är blötlagt.... ;)
 

Läs mer

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?
Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.
Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips