Tellus Sömnlös i Rudan filmas och blir DVD

Av: mrhandley

TELLUS SÖMNLÖS I RUDAN FILMAS
Sveriges enda 24-timmars lopp på mtb kommer i år att filmas.

Produktionsbolaget eFrame och Ett Annat Lopp, arrangören bakom bland annat Tellus Sömnlös i Rudan, har tecknat ett samarbetsavtal om inspelning och programproduktion.
Fyra kamerateam, två reportrar och studiopersonal täcker hela tävlingen och sammanställer en fullmatad DVD och en VHS med tävlingen och en mängd bakomreportage som ”Värsta vurporna”, ”Coolaste hojjen”, ”Tröttast av alla”, ”Bästa tipsen”, ”Prylarna du måste ha”, ”Arrangemanget bakom”…

eFrame, ledande aktör inom produktion och distribution av film på Internet, blir i och med detta pionjärer eftersom en 24-timmarstävling aldrig tidigare har bevakats på detta sätt.
– Vad vi förstår så är det här banbrytande, och för oss en väldigt spännande tävling att bevaka, säger Mats Brolin som är VD på eFrame.
- Filmen som vi släpper kommer innehålla allt det bästa och mest intressanta från Sömnlös. Vi gör det möjligt för alla att se hur spännande det är med 24-timmarstävlingar, avslutar Mats.

Teresa Handley, Ett Annat Lopp, ser stora möjligheter att skicka färdigproducerade inslag till ett antal TV-stationer.
- Detta kan bli ett genombrott för mtb i Sverige. Det visas väldigt litet mtb från Sverige på tv idag, ändå är det en stadigt växande sport. Det här ger oss chansen att nå ut till långt fler än de som redan rör sig i mtb världen.


Om eFrame:
eFrame har många års erfarenhet av filmproduktion. I dag är bolaget en ledande aktör inom filmdistribution och filmvisning på Internet.
Läs mer om eFrame på http://www.eframe.se

Om Ett Annat Lopp:
Stockholmsbaserade arrangören Ett annat Lopp, skapar och arrangerar roliga och annorlunda mtb tävlingar och events. Förutom Tellus Sömnlös i Rudan har de skapat koncept som Fire, Ice and Dynamite, en vintertävling för mtb på hal is, och Hitta din träningskompis, ett arrangemang bara för tjejer med mountainbikes.

Läs mer om Ett Annat Lopp och Tellus Sömnlös i Rudan på http://www.ettannatlopp.nu

Arrangören Ett Annat Lopp

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
Andra delen av Lasses cykeltur genom östra Afrika. Den här gången får ni läsa om vägen till Karamoja i Uganda samt jakten på Sir Wilfreds Thesigers ... 4 kommentarer

En cykeltur till Turkana

Den femte cykelturen i Afrika tog Lars till avlägsna områden i norra Kenya. 6 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.