Swedish Outdoor Design Award

Nyinstiftat pris: 300 000 kr för starka upplevelser i naturen



Vinnare sökes till Swedish Outdoor™ Design Award. Priset ska lyfta fram framgångsrika produkter och tjänster i outdoorbranschen. Instiftare av priset är Svensk Industridesign, Svensk Form, Åre 2007 AB, Regionalt Designcentrum och Guldgalan i Jämtland. Prissumman är på 300 000 kr.

Av: ulindh

– Priset går till det företag och den designer i outdoorbranschen som bäst låtit design bidra med nytänkande och skapat en attraktiv produkt eller tjänst med ekonomisk potential, berättar Lasse Lindqvist, VD på VM-bolaget och en av instiftarna till priset.



Swedish Outdoor™ Design Award belönar idéer som ger starka upplevelser och nyttjar naturen på ett långsiktigt hållbart sätt.



– Priset känns uppmuntrande och helt rätt i tiden. Sverige har många internationellt starka varumärken för friluftsprodukter som kan ses som dragare för annan svensk export. Det är på tiden att branschen uppmärksammas, säger Martin Kössler, generalsekreterare Scandinavian Outdoor Group.



Designåret har inspirerat till priset. Outdoor har vuxit i Sverige både som bransch och begrepp och har stora inslag av design och funktionalism. Naturen, kulturen och livsstilen utgör en unik tillgång för företag som producerar produkter och tjänster för aktiva utomhusaktiviteter.

Vinnaren av Swedish Outdoor™ Design Award presenteras på Guldgalan i Östersund den 10 november 2005.

Tävlingsregler och information

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer
Vad ska med på turen? Med en packlista blir det enklare att ha koll, här har vi samlat packlistor för några aktiviteter att utgå ifrån. I forumet ...
Niklas vaknade upp en morgon, han hann inte mycket mer än att öppna ögonen innan tusen frågor dök upp i huvudet. “Vart är jag? Vad har hänt med mitt ...
Tolvte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar
Elfte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.