Stockholm största downhilltävling!

Den 6:e juni arrangerar Stockholms Friåkare en stor dowhilltävling och prova-på-dag i Hammarbybacken.
Detta i samband med de omfattande Nationaldagsspelen i Hammarby Sjöstad. Förra året besökte 10 000 personer arrangemanget varav 7 000 deltagare. I år hoppas vi på betydligt fler.

Av: ulindh

Målsättningen med dagen är att bjuda på en högklassig tävling där fl era av de svenska toppåkarna
medverkar, säger Stockholms Friåkares ordförande Björn Ekelund. Det kommer även att finnas en "prova
på"-bana där man som nybörjare kan känna på vad det innebär att cykla downhill, tillägger Johan Gillemyr,
kassör och eldsjäl i klubben.

Att prova på en ny sport ska inte behöva innebära stora kostnader utan mer en viss nyfikenhet, fortsätter han. Stockholms Friåkare har därför reducerat liftkortspriserna ordentligt. Ett heldagskort 9-17 kommer endast att kosta 30 kr! För de tävlande är anmälningsavgiften 150 kr, inklusive heldagsliftkort.

Förhoppningsvis kommer även en så kallad slopestyle-del med ett flertal hopp stå klar lagom till evenemanget, säger Kalle Sundberg som driver frågan för klubbens räkning. Eftersom downhillbanan kommer att vara stängd för icke-tävlande under tävlingsmomenten kan det ju vara kul med ett lekfullt komplement för de mer erfarna.
Kalle Engström som är sponsoransvarig i klubben meddelar att intresset är stort. Den här delen av Stockholm är verkligen i behov av en arena för denna typ av cykling. Vårt långsiktiga mål är att skapa en mötesplats för intresserade killar och tjejer och göra sporten mer tillgänglig. Backen har ett bra läge dit många ungdomar kan ta sig med cykel själva.

Även om cykelanläggningen i första hand byggs upp inför nationaldagsspelen är tanken alltså att backen
och dess banor ska stå till cyklisternas förfogande under hela sommaren. Liften ska vara öppen varje helg.

Anmälan görs på www.nationaldagsspelen.se

Mer information

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
Andra delen av Lasses cykeltur genom östra Afrika. Den här gången får ni läsa om vägen till Karamoja i Uganda samt jakten på Sir Wilfreds Thesigers ... 4 kommentarer

En cykeltur till Turkana

Den femte cykelturen i Afrika tog Lars till avlägsna områden i norra Kenya. 6 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.