Silva introducerar Exercise-4-life

Av: ulindh

- unika pedometrar gör träningen roligare.
Silva, världens ledande tillverkare av kompasser och navigationsinstrument, introducerar ett nytt koncept. Exercise-4-life är en serie mätinstrument för vardagsmotion som stimulerar fler att röra sig mer. Den ökande ohälsan grundar sig enligt forskning på för lite rörelse och där är gång och vardagsmotion nyckeln till ett bättre liv. 10 000 steg per dag ger en bra grundfysik och är en bra platå för vidare träning. Gemensamt för alla Silvas Exercise-4-life-instrument är enkelhet och funktionalitet så att även nya motionärer och tekniskt ointresserade personer kan ha glädje av dem.


Grunden i Exercise-4-life är pedometern, en stegräknare med eller utan andra funktioner. Nu utvecklar Silva sin produktlinje med bland annat unika stavar med inbyggd pedometer. Ett mätinstrument placerad där du hela tiden ser den, på stavens handtag. En huvudknapp styr alla funktioner du behöver under gång. Ex-Pole Plus räknar steg, distans, kaloriförbrukning med mera. Den finns som lätta kol- och glasfiberstavar i fasta längder men också som teleskopstav i aluminium med steglös längd.
För dig som redan äger ett par stavar är Pole Pedometer Pole Mate I och II lösningen. De kläms fast på vilken stav som helst och har samma enkla hantering som pedometern i Ex-Pole Plus. Funktionerna i Pole Mate II och Ex-Pole Plus är identiska.

En sportig armbandspedometer hittar du i Ex-Ped Go och Ex-Ped Pulse. Alltid till hands och i full gång med att räkna dina steg efter bara en enkel knapptryckning. Inbyggd klockfunktion med tidtagning förstås och Ex-Ped Pulse mäter också pulsen tillfälligt när du lägger fingret på en mätsensor på klockan. Du slipper skavande pulsband över bröstet, vilken är ett vanligt irritationsmoment på andra pulsklockor. Ett exemplariskt träningsverktyg för löpning, jogging och andra mer aktiva träningsformer.

I kategorin träning och aktiv motion hamnar även Silva Stop Watches. Tre smidiga stoppur med bonusfunktioner. Stop Watch Starter är ett enkelt stoppur fullmatad med de nödvändigaste funktionerna. Perfekt för skolor, föreningar och dig som vill ha koll på träningsrundan. Stop Watch Coach lagrar dessutom 100 mellantider och kontrollerar att du håller samma fart hela passet. Stop Watch Trainer adderar ut över detta intervallfunktion och pulsmätning till sitt innehåll.

Produkterna finns i välsorterad sporthandel från och med januari/februari 2007.
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer
Vad ska med på turen? Med en packlista blir det enklare att ha koll, här har vi samlat packlistor för några aktiviteter att utgå ifrån. I forumet ...
Niklas vaknade upp en morgon, han hann inte mycket mer än att öppna ögonen innan tusen frågor dök upp i huvudet. “Vart är jag? Vad har hänt med mitt ...
Tolvte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar
Elfte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.