Samarbete ger resultat

Samarbetet mellan SAMS och Haninge kommun, fritid och kultur, ger resultat. Nu öppnar det första av flera planerade mountainbikespår i Rudan, Haninge

Av: mrhandley

Samarbetet mellan Haninge Kommun, Fritid och Kultur och SAMS, Sveriges Allmänna Mountainbike Sällskap, ger resultat.

SAMS har de senaste veckorna arbetat i Rudans Friluftsområde i Haninge för att färdigställa det första av flera planerade mountainbikespår. Det första av dessa spår öppnar nu och alla bjuds in för att testa det nya spåret.
Spåret är delvis omdraget för att minska kontakt med de stora motionsspåren, och på några ställen är det fråga om nydragningar där spåret inte gått tidigare. Allt detta för att mountainbikecyklister skall få en så utmanande och rolig upplevelse som möjligt. Inget har gjorts för att förenkla cyklingen och mycket arbete har lagts på att behålla stigens äkthet och naturkänsla.
Ni kan läsa mer om spåret i SAMS stigbibliotek, http://www.samsinfo.nu, klicka på spårbibliotek

Både Haninge Kommun, Fritid och Kultur och SAMS är mycket nöjda med resultatet av samarbetet.
Framöver kommer ytterligare projekt starta i syfte att utöka mountainbikecyklingen i kommunen och att förstärka stigarna i svaga partier.
Tills nästa säsong kommer dessutom en stor invigningsceremoni att hållas för att officiellt öppna de nya spåren

För mer information hänvisar vi till SAMS webbsite: http://www.samsinfo.nu och Haninges webbsite: http://www.haninge.se.
Ytterligare information om SAMS lämnas av SAMS ordförande, Paul Engman på epost info@samsinfo.nu eller telefon 0707382721.

Källa: SAMS

SAMS webbsite

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
Andra delen av Lasses cykeltur genom östra Afrika. Den här gången får ni läsa om vägen till Karamoja i Uganda samt jakten på Sir Wilfreds Thesigers ... 4 kommentarer

En cykeltur till Turkana

Den femte cykelturen i Afrika tog Lars till avlägsna områden i norra Kenya. 6 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.