Salvan som lindrar sommarens plågor

Marknadsundersökning visar att Xylocain är: Salvan som lindrar sommarens plågor
Sommaren står snart för dörren. En härlig tid som också för med sig en del smärtsamma upplevelser som myggbett och andra insektsbett liksom brännsår och skrubbsår. Allt fler har dock upptäckt att det finns ett effektivt sätt att lindra dessa sommarens plågor – smärtsalvan Xylocain.

Av: ulindh

En marknadsundersökning som genomfördes i början av året och där cirka 400 personer i åldrarna 20 – 64 tillfrågades, visar att den smärtstillande salvan Xylocain från AstraZeneca har en särställning bland receptfria preparat när det gäller behandling av olika sår och insektsbett.

Finns i husapoteket
Xylocain har ett flertal användningsområden och många anser enligt undersökningen att det är en salva som alltid fungerar och som är självklar i husapoteket och vid resor. Främst används den för att ta bort smärta orsakad av olika småsår, smärta vid insektsbett, klåda vid myggbett samt för ömmande bröstvårtor i samband med amning. Men salvan lindrar även besvär som skavsår, sprickor på fingertopparna, stickor i fingrarna samt skärsår.

Enda salvan som lindrar smärta
I marknadsundersökningen jämfördes Xylocain med preparat som uppges ha liknande effekt. Dessa var Salubrin, Alsolsprit, Alsolgel, Aco Kylbalsam, AfterBite samt kortisionsalva. Av dessa är dock Xylocain den enda som kan lindra smärta. De övriga är framför allt rengörande eller lindrar klåda, och vissa av dem torkar dessutom ut sår.

Effektiv vid myggbett och andra insektsbett
Enligt resultatet av undersökningen används Xylocain för fyra olika ändamål – som smärtstillande, vid insektsbett, i samband med sår samt för att lindra klåda. Trots att Xylocain har funnits i många år på Apoteket är det bara drygt hälften av de tillfrågade som känner till den, men av dem som haft möjlighet att testa salvan tycker så många som 92 procent att den är mycket eller ganska bra. Av dessa uppger drygt 60 procent att de använder Xylocain för att lindra smärtan vid myggbett och övriga insektsbett. Det tredje vanligaste användningsområdet uppges vara i samband med brännskador och därefter vid skrapsår och vid analsprickor/avföringsträngning samt för att lindra smärtan vid hemorrojder.

En salva som verkligen fungerar
Främsta skälet till den positiva bilden är att de tillfrågade anser att salvan verkligen fungerar och att det är en så allsidig produkt. Den håller vad den lovar och trollar snabbt bort det onda. Den svider inte och är den enda behandling som verkligen fungerar, är några av kommentarerna. Andra uppger att Xylocain är räddaren i nöden när myggorna är som värst under sommaren och att den gör att man slipper klåda och sönderrivna sår blir färre. Även priset anges som positivt, hela 36 procent anser att Xylocain är prisvärd jämfört med 7 procent som tycker den är dyr.

xylocain

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer
Vad ska med på turen? Med en packlista blir det enklare att ha koll, här har vi samlat packlistor för några aktiviteter att utgå ifrån. I forumet ...
Niklas vaknade upp en morgon, han hann inte mycket mer än att öppna ögonen innan tusen frågor dök upp i huvudet. “Vart är jag? Vad har hänt med mitt ...
Tolvte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar
Elfte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.