Nyheter > Prylnytt

Prylnytt

Petzl lanserar nu IKO en ultralätt pannlampa, vikt endast 79 gram, för som gör höstens och vinterns löpning och traillöpning roligare och säkrare. Batteriet är placerat baktill som gör att den sitter den väl balanserad på huvudet.

Det uppladdningsbara Core-batteriet ger bra ljusstyrka på hela 500 lumen. Sju fördelade LED-lampor ger en bred ljuskägla.

Pannbandet som är vattnavvisande finjusteras enkelt med en hand.

Petzl IKO kan även hängas runt halsen och med den medföljande förvaringspåsen kan pannlampan enkelt omvandlas till en lykta att exempelvis ha i tältet eller när allmänbelysning behövs.

Pannlampan finns tillgänglig i butik under hösten i två versioner; en med uppladdningsbart batteri och en med AAA-batterier.

Petzl IKO Core

-Max 500 lumens ljusstyrka med det uppladdningsbara Core-batteriet (350 lumens med AAA-batterier)
-Batteritid vid max ljusstyrka: 2,5 timmar
-Vikt inkl uppladdningsbart batteri: 79 gram
-Rek pris inkl moms: 1 019 kronor

Petzl IKO

-Max 350 lumens ljusstyrka med AAA-batterier
-Batteritid vid max ljusstyrka: 2 timmar
-Vikt inkl AAA-batterier: 90 gram
-Rek pris inkl moms: 759 kronor


Uppdaterad ikon från Arc´teryx

I över ett årtionde så har Atom LT varit en av Arc’teryx mest ikoniska produkter. Inför hösten 2020 kommer den i ny design.

• Samtliga material är genomgångna från grunden för att öka slitstyrka, fodrande egenskaper samt miljömässig hållbarhet.

• Nytt Coreloft™ Compact-foder som både är varmt och lätt och snabbt återfår sina värmande egenskaper efter att ha varit hårt packad.

• En förbättrad passform för att fungera bättre som mellanlager och en design som funkar lika bra på berget som i stan.

Det nya yttertyget Tyono 20 är lätt, vindskyddande och slitstarkt. Innerfodret i Aequora AirPerm™ ska hjälpa till att hålla en perfekt kroppstemperatur under intensivare aktivteter och är färgat med den mer miljövänliga färgningstekniken dope-dye.

Jackan kan fungera som ett fristående plagg eller som ett mellanlager och fodret Coreloft™ Compact ska värma oavsett aktivet även om det skulle bli fuktigt. Den ska tåla många år av att packas ihop och upp igen, antingen i fickan eller i sin ärm eller huva när den inte används. 

VIKT: Dam: 320gram (S) Herr: 375g (M)


Haglöfs nya trekkingsko – Duality AT1 GT – är en mångsidig sko som har två par mellansulor - ett par för tuff terräng och ett par för jämnare underlag, vilket gör att det i princip är två par två skor i ett.

Skon är gjord i hållbara material för att ge bra stöd och komfort på vandringen.
 
Arbetet med Duality har skett i steg, med fokus på att skapa en sko som är mångsidig, hållbar, och som går att reparera för att maximera livslängden och användningstiden. 

Pris: 2600 SEK


Brusletto har tillverkat knivar i över 120 år i norska Geilo. Grundaren, Rognald Brusletto, startade företaget som kniv- och låssmed år 1896. 

Bruslettokniven är en traditionell och enkel allt-i-allo-kniv som kan bli en trogen följeslagare under vandringen såväl som till bushcraft och hemmaslöjd. Skaft i oljad björk. Rostfritt stål. Längd: 20,5 cm. Bladlängd: 9,3 cm. 
Pris: 699 kr. 

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!