Nyheter > Prisade produkter

Prisade produkter

Här är produkterna som belönats med Scandinavian Outdoor Award.

En blandad jury av frilansjournalister,bloggare och återförsäljare har tillsammans testat en mängd produkter från olika märken och belönat några av dem.


Tinden Spacer Jacket

Total vinnare: Devold - Tinden Spacer Jacket 
Motivationen löd: Den mest innovativa produkten kommer från Devold med den här mellanlagersjackan i ull. Den har ett unikt ullmaterial som är mycket luftigt, jackan är lättare än andra ullprodukter med samma värmeförmåga, den torkar fort och reglerar kroppstemperaturen bra. Juryn var även imponerad av designen, den passar lika bra ute på tur som i stan. 


Keb Expedition Down Jacket

Hållbarhetspriset: Fjällräven - Keb Expedition Down Jacket
Motivering: Fjällräven har genom åren blivit en av de ledande inom friluftsbranschen när det gäller miljövänligt hållbara produkter. Jackan är ett bra exempel på det. Tack vare hållbara material och väl genomtänkt design kommer jackan att värma sin ägare i många år. Tyget är framtaget av återvunnen polyamid med fluorkarbonfri DWR och dunet är etiskt producerat. Fjällrävens egen standard för dun är bland de striktaste i världen.


Sarek Long Down Hood

Priset för bästa klädesplagg: Varg - Sarek Long Down Hood
Motivation: Alla i juryn gillade hooden från det lilla skandinaviska företaget Varg. Den knälånga dunkappan är designad för kvinnor, den är mjuk och väger lite. Passar bra som förstärkningsplagg vid aktiviteter i kyligt väder eller vid lättare friluftsaktiviteter. Yttertyget är gjort i återvunnen polyester och dunfyllningen är certifierad med Responsible Down Standard.


Thule Roundtrip Boot Backpack 60 l

Priset för bästa hårdvara: Thule - Thule Roundtrip Boot Backpack 60 l
Motivation: Det finns många pjäxväskor på marknaden men ingen med samma funktionalitet och kvalitet. Den kombinerar ett vattentätt fack för pjäxorna och en vadderad ficka för glasögon och plats för hjälm och andra småsaker man kan behöva under skiddagen. Det både skyddar och hjälper till att hålla ordning på sakerna.


Reima GO System

Bästa innovation för barn: Reima - Reima GO System
Reima GO erbjuder föräldrar ett nytt sätt att motivera barnen att vara ute och leka. Det är en sensor som utvecklats tillsammans med Suunto och används ihop med ReimaGo-App som mäter hur mycket barnet rör på sig. Sensorn sitter i overallen och är tvättbar.

Juryns hedersomnämnande gick till:


Primetech Stove Set

Primus - Primetech Stove Set
Motivation: Här kombineras bästa tänkbara teknologin med ett enastående kök för små grupper eller längre vandringar och skidturer. Juryn berömde både effektiviteten på köket och de låsbara handtagen på kastrullen som visar på hög kvalitet och yrkesskicklighet. 


Viking Play II GTX

Viking Play II GTX
En vinterkänga för barn som är vattenavstötande och andas, enkel att ta på och av och lätt att bära. Den har syntetisk ovansida med tyg som har reflexegenskaper som gör att de syns bra i mörker.

I juryn sitter:

FrankWacker, Tyskland.

Pelle Unosson, Sverige.

Veit Schumacher, Tyskland.

Gunhild Asslie Soldal, Norge.

Karen Hensel, Tyskland.

Piotr Drozdz, Polen.

Sara Wänseth, Skandinavien.

Matthias Aßmann, Sverige/ Tyskland.

Sassa Wöhrmann Hill, Sverige.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-03-13 12:45   Davva2
Blev intresserad av Devoldjackan och sökte på den. Hittade inga återförsäljare men däremot en massa om dess omnämnanden.

Hur kan en produkt få ett pris om den inte testats på marknaden?
 
2017-03-13 14:01   ulindh
Som det står i notisen så är det en jury som fått testa dessa produkter under några dagar och tillsammans utsett den och gett den pris. Så den har ju testats, men det står ingenstans när den kommer ut på marknaden vilket är synd.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!