Polar lanserar Outdoor Sports Segment

MEASURE EVERYTHING BUT GUTS
Outdoor handlar om äventyr, action, upplevelser, friluftsliv, natur, mod, teknik och framförallt rätt utrustning, men det handlar lika mycket om säkerhet och planering. Polar är sedan tidigare känt som marknadsledande inom pulsmätning för cykling, löpning och fitness. Nu utökas produktportföljen med ett nytt segment, Outdoor.

Av: ulindh

Polars Outdoor segment består av tre modeller som samtliga ger kontinuerlig feedback om kroppen och dess fysiska förmåga samt yttre element som höjd, lufttryck, temperatur, vädersträck m.m. Kombinationen av denna information ger en unik möjlighet till bättre förberedelser och kännedom om hur kroppen reagerar under olika förutsättningar. Med denna kännedom blir det enklare att fatta rätt beslut och få ut mer av upplevelsen .
Alla modeller är vattenresistenta, har en display som är enkel att läsa av samt en mängd användbara funktioner anpassade för outdoor aktiviteter av olika slag.
Polar aXn 300 finns i två färger (gul & svart) och är designad i slitstarkt syntetiskt material för att klara tuffa miljöer som exempelvis snö. Innehåller bl.a en funktion som registrerar antalet utförsåk och hur fort man tar sig ner för backen eller upp för berget.
Polar aXn 500 är designad i rostfritt stål och har bl.a kompass och barometer, användbara funktioner för den som är ute och vandrar kortare eller längre sträckor.
Toppmodellen Polar aXn 700 med modern titanium design har alla basfunktioner samt specifika funktioner för bergsklättrare och professionella äventyrare.

PRISER OCH LANSERINGSDATUM
Polar aXn 300, rekommenderat pris 2400 kr. Lanseras under augusti.

Polar aXn 500, rekommenderat pris 3500 kr. Lanseras under augusti.

Polar aXn 700, rekommenderat pris 4 600 kr. Lanseras under september.

ÖKA SÄKERHETEN OCH FÅ UT MER AV OUTDOOR AKTIVITETEN MED POLAR´s aXn PRODUKTER
Mot högre höjder
Det lägre lufttrycket vid höjder över 1500 meter gör att pulsen stiger, även om farten är konstant.
Hur lång tid det tar för kroppen att anpassa sig till höga höjder är individuellt och kan röra sig om ett antal dagar upp till 2 veckor. Genom att mäta pulsen och följa hjärtats arbete kan du få information om hur lång tid du behöver för att anpassa dig och på så sätt minimera risken för höjdsjuka. Polar aXn700 innehåller även ett test som beräknar hur lång tid just du behöver för återhämtning och acklimatisering.

Undvik vätskebrist
Oavsett vilken aktivitet du ägnar dig åt så leder vätskebrist till försämrad prestationsförmåga.
Om du märker att pulsen stiger fast farten och övriga omständigheter är detsamma så kan det vara ett tecken på vätskebrist. Med Polar aXN kan du kontinuerligt följa pulsen och fylla på med vätska innan det är för sent.

Tanka på med mer energi vid rätt tillfälle
Polars aXn modeller har en funktion som beräknar energiförbrukningen per timme under rådande omständigheter. Denna hjälper dig att fylla på med rätt mängd energi i tid så du orkar hela vägen fram utan att kroppen säger ifrån.
Känn hettan men behåll kontrollen
När temperaturen och luftfuktigheten stiger kan pulsen öka med 5-10 slag över normala värden vid samma ansträngningsnivå. Kalla förhållanden kan också påverka vilopulsen.
Med Polars aXn produkter ligger du alltid steget före, dom signalerar så snart du hamnar utanför ditt förbestämda pulsintervall. Genom att låta pulsen styra farten når du alltid målet på ett tryggt, säkert och effektivt sätt!

Mobil kommunikation
Polar aXn 500 och Polar aXn 700 är kompatibla med Nokia 5140, vilket ger möjligheten att föra över och analysera träningsdata via telefonens färgdisplay. Vill du dela med dig av dina upplevelser? Då kan du skicka dem per SMS till vänner och bekanta.

Mer information

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer
Vad ska med på turen? Med en packlista blir det enklare att ha koll, här har vi samlat packlistor för några aktiviteter att utgå ifrån. I forumet ...
Niklas vaknade upp en morgon, han hann inte mycket mer än att öppna ögonen innan tusen frågor dök upp i huvudet. “Vart är jag? Vad har hänt med mitt ...
Tolvte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar
Elfte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.