Nyheter > Nytt hösten 2008/2009

Nytt hösten 2008/2009

Från Haglöfs höst/vinter 2008


SKI OUR WAY, EN NY KOLLEKTION OUTDOOR-KLÄDER OCH RYGGSÄCKAR FÖR SKIDÅKARE!
Skalkläderna görs i material såsom olika Windstopper®- och GORE-TEX®-kvaliteter: Soft Shell, 2-lagers GORE-TEX® och GORE-TEX® Soft Shell Stretch, med tekniska lösningar gjorda med tanke på krav som ställs främst utanför pisterna, vid lössnö- och friåkning.

Outdoor-jackor för skidåkare har snökjol med trycknappar och byxorna har motsvarande tryckknappslösning så att jacka och byxa kan kopplas ihop för att förhindra att snö letar sig in under plaggen. Alla byxor har benslut med gaiters. Det visuella uttrycket är gemensamt för alla plagg, med en egen färgskala och med vita, kontrasterande blixtlås. En ytterligare detalj är att outdoor jackorna för skidåkare är utrustade Recco® Avalanche Rescue System Reflector.

Några exempel ur sortimentet: Jaw Jacket är en vindtät, mycket vattenresistent jacka i Windstopper® Soft Shell, Impact Jacket är en slitstark modell i 2-lagers GORE-TEX® Pro Shell med foder i 3D-mesh på utvalda ställen för att värma och göra ryggsäcksbärandet skönare. Alla modeller finns i både dam och herrversioner.

HELT NY SOFT SHELL-KATEGORI.
Polartec® Power Shield.
Materialet har mycket bra andningsförmåga och stretch. Serpent Jacket är en ren, enkel och mångsidig jacka i Polartec® Power Shield och Reptile Hood en huvjacka med insida i värmande våffelstruktur. Massif Jacket är en ny modell i Windstopper® Soft Shell-programmet.

LIM SERIES.

Haglöfs LIM-program (Less Is More), med avancerad utrustning gjord med fokus på låg vikt, hög värmeförmåga och funktionell design, växer till hela 12 klädmodeller, alla med enhetlig LIM-identitet i grafit med klargula accenter.
LIM Barrier Pullover är ett helt nytt plagg, med fyllning av Primaloft® One® med hög värmeförmåga, låg vikt och extremt god packbarhet. Det har även bra vattenrepellerande förmåga och den goda värmekapaciteten bibehålls också i fuktigt tillstånd. LIM PS III Top sys i Polartec® Power Stretch, med torso, skuldror och ovansidan av ärmarna i en kvalitet med insida i våffelstruktur för ökad värmekapacitet.
Haglöfs alla dunplagg går nu in i LIM-sortimentet.

BARRIER VÄXER.
I Barrier-programmet blir nya Barrier Zone Hood den varmaste modellen, med fyllning i Primaloft® One®. Barrier Kneepant är en ny, lite drygt knälång byxa, perfekt som förstärkning under skidbyxan. Barrier II Pant har uppgraderats med kraftigare fyllning över knä, lår och bak för högre värmekapacitet på utsatta delar.
Bland övriga nyheter till hösten 2008 finns bl a Return LS Tee, en ny långärmad t-shirt - sydd i 100% återvunnen polyester.

KOMPLETT PROGRAM SKI-RYGGSÄCKAR
Till hösten 2008 har Haglöfs tagit fram ett program renodlade skidryggsäckar.
Grundkonstruktioner, material och tekniska lösningar är direkt anpassade för krav som ställs inom dagens skidåkning vid bl a skidbestigning, friåkning och lättillgänglig offpist-åkning etc. Passform, funktion och användarvänlighet har varit viktiga ledord vid
utvecklingen. Säckarna har tight, kroppsnära form med konturerade ryggdelar som inte lämnar några glipor mellan kropp och ryggsäck. Tyngdpunkten är låg för bra balans.
Funktioner är lättbegripliga och lätthanterliga, med t ex rejäla zip-pullers som är enkla att greppa, även med handskarna på. Fickor för utrustning som kräver snabb tillgänglighet är placerade så att de är lätt åtkomliga även med skidorna kvar på säcken. Skidfästen är infällbara för att eliminera detaljer som hänger och slänger och kan fastna i liftar, klippor eller grenar. Vätskesystemen har isolerade kanaler för att motverka isbildning etc.
Det visuella uttrycket är gemensamt för alla säckar i ski-programmet, med en egen färgskala och med vita, kontrasterande blixtlås.

Snow Passion är en 14-literssäck för friåkning. Snowboarden bärs innanför ryggen, skidorna diagonalt. Den diagonala, tydligt markerade skidpanelen är paddad för att skidorna inte ska skava mot spadblad och sond som förvaras i fickan inuti säcken.

Powder Poetry är en tursäck för områden bortom liftarna då man behöver bära både skidor eller snowboard och ha utrymme för förstärkningsplagg, proviant och säkerhetsutrustning. Snowboarden bärs utanpå säcken och skidorna diagonalt. Samma uppstyvade ryggkonstruktion som hos Snow Passion. Packvolym 18 liter.

Största ski-säcken är Mountain Surf, en touring-säck för heldagsturer. Ryggöppning ger bra access till packningen, även när man bär skidor eller snowboard på säcken - de behöver aldrig plockas av för att komma åt packningen. Packvolym 30 liter.

Rand, Haglöfs välkända, toppmatade ski- och snowboard mountaineeringsäck, kommer till hösten 2008 med nytt utseende och teknisk uppgradering. Toppmatningen med flytande, löstagbart lock ger stor flexibilitet att variera packvolymen genom att tighta eller överpacka säcken efter behov. Under locket återfinns Haglöfs unika öppnings- och stängningssystem med pull tabs som gör att snölåset stängs eller öppnas i en och samma
rörelse. Rand finns i två modeller med 48 och 38 liters packvolym. Effektiva förvaringsmöjligheter för rep, stegjärn, isyxor och annan teknisk utrustning gör den optimerad för seriösa alpina turer.
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!