Nyheter från Haglöfs vår-sommar 2007

Intense Series. Premiär för Haglöfs hög-puls-sortiment.

Haglöfs gör nu en stor satsning på ett renodlat högpuls-sortiment, Intense Series. Det program som lanseras består av 29 olika plagg och tre ryggsäckar. De flesta plagg finns i såväl herr- som damversioner.

Av: ulindh

Haglöfs gör nu en stor satsning på ett renodlat högpuls-sortimenet, Intense Series. Det program som lanseras består av 29 olika plagg och tre ryggsäckar. De flesta plagg finns i såväl herr- som damversioner.
Introduktionen har börjat mycket bra. Oz Pullover, som sannolikt är världens lättaste Gore-Tex®-överdel, tilldelades Industry Design Award vid premiärvisningen under outdoormässan i Friedrichshafen.
Intense Series karaktäriseras av produkter där materialval, design och konstruktionslösningar är gjorda för att underlätta för en hårt arbetande kropp, ofta under maximal belastning. Det innebär en genomgående mycket hög teknisk nivå där t ex laminering ersätter vanliga sömmar för att minska vikt och skavrisk. Innovativ mönsterteknik mönsterteknik är ett annat kännetetcken - bodyn i Oz Pullover består av endast två delar!

Alla plagg avsedda att bäras närmast kroppen erbjuder maximal rörelsefrihet, mycket god förmåga att ventilera ut överskottsvärme och transportera bort svett från kroppen. Skalplaggen är ultralätta, med mycket bra andning samtidigt som de ger ett fullgott väderskydd, med bra vind- och vattenresistens. Minimal packvolym är ett annat viktigt kriterium.
Plaggen är naturligtvis utmärkta att kombinera i en lager-på-lager-klädsel, samtidigt som de står för sig själva, som solitärer.

bild4Oz pullover

bild7Zap Q tights

Intense-ryggsäckarna har mycket kroppsnära grundkonstruktioner, med integrerade vätskesystem eller transportlösningar för flaskor, så att man kan få med vätska för långa, krävande pass.

Några exempel ur sortimentet: Zephyr Jacket, ultralätt skaljacka i Windstopper® Shell med blixtlåsventilation inbyggd i axelsömmarna, ca pris 1800 kronor.
Zap Tights, i Dryskin Stretch med knäveck i ventilerande mesh, pris från ca 600 kronor.
Kaza Pullover, med bra vatten- och vindresistens och exceptionellt god andningsförmåga, dessutom med armhålsventilation i mesh, ca pris 700 kronor.
Stamina, ryggsäck för multisport och andra högpulsaktiviteter, utvecklad tillsammans med skandinavisk multisport-elit, ca pris 600 kronor.

bild3Stamina

Den prisbelönade Oz Pullover i Gore-Tex® Paclite kostar ca 2500 kronor.

Oxo - ny allround-ryggsäck från Haglöfs.
Haglöfs Oxo är en ny allroundsäck som fungerar både som en mycket bra fjällryggsäck och reseryggsäck.
En stor frontöppning ger bra åtkomlighet i säcken. En semihård frontpanel skyddar innehållet och stadgar packningen och förenklar därmed såväl i- som uppackning. Nedre packutrymmet har en väl tilltagen strutöppning och inre kompressionsrem för sovsäcken. Stora, integrerade bälgfickor rymmer utrustning man vill ha lätt tillgänglig. Topplocket är av flytande konstruktion och har flera förvaringsfickor.
Oxo har ett integrerat regnkapell och är förberedd för vätskesystem. Dessutom finns yttre fickor för ex vattenflaskor, tältbågar och stavar.
Bärsystemet Haglöfs WA Wing, här i en vidareutvecklad version som sitter ännu bättre och är inställbart för personer mellan 160 och 200 cm.
Oxo finns i modeller med 75, 65 och 55 liters packvolym och även i Q-versioner, med bärsystem mm anpassade för kvinnor.
Cirkapriset för Oxo 550 Q är 2000 kronor.

bild1Oxo 550

Haglöfs Raw. Multifunktinell ryggsäck med diskret yttre.
Vid första anblicken kan Haglöfs nya ryggsäck se förledande enkel och avskalad ut, men under ytan döljer sig en multifunktionell ryggsäck, med rikliga möjligheter att bära med utrustning.
Den har bl a ett sinnrikt fästsystem för spadblad och hjälm och det finns möjligheter att bära skidor, isyxa etc. Raw är också förberedd för vätskesystem, med en separat ryggficka som även döljer en säkerhetsficka för mobilen eller plånboken.
Raw:s användningsområden sträcker sig till allt från mountainbike till toppturer. Midjeremmen är avtagbar, om man t ex vill använda den som stadsryggsäck. Raw finns i tre olika färger och cirkapriset är 600 kronor.

bild2Raw


Cracker. Ny, semihård Haglöfs-ryggsäck.
Cracker är en liten daypack med semihårt skal och öppning längs långsidan som ger stadga åt säcken och lätt åtkomst till innehållet. Cracker bygger på samma grundidé som Corker som Haglöfs haft stora framgångar med.
Ryggpanelen är termopressad och säcken har en yttre stretchficka, löstagbart höftbälte, profilerade bärremmar och bröstrem som är steglöst justerbar i höjdled.
Cracker finns i flera olika tvåfärgs-kombinationer, packvolymen är ca 12 liter och cirkarpiset är 400 kronor.

bild6Cracker

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer
Vad ska med på turen? Med en packlista blir det enklare att ha koll, här har vi samlat packlistor för några aktiviteter att utgå ifrån. I forumet ...
Niklas vaknade upp en morgon, han hann inte mycket mer än att öppna ögonen innan tusen frågor dök upp i huvudet. “Vart är jag? Vad har hänt med mitt ...
Tolvte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar
Elfte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.