Nyhet från Olympus

Nya µ 720SW är kameran som klarar av livets hårda skola med högsta betyg. Den är både vattentät och stötsäker. Den här tuffingen är dessutom en riktig skönhet. Kamerahuset i metall kommer i färgerna blå, silver och rosa.

Av: ulindh

Nu kan man äntligen trilla i poolen med kameran i hand. Eller varför inte råka tappa den i golvet? Det finns tusen och ett sätt att förstöra en digitalkamera på, hur försiktig man än är. Nya µ 720 SW ser till att alla klantskallar kan fortsätta att vara just det. Och samtidigt ta perfekta bilder. Denna modell har tagit det väderskyddade konceptet hos tidigare µ-modeller ett steg längre. Den är vattentät ner till 3 meter (med undervattenshuset PT-033 ända ner till 40 meter) och den stötsäkra designen klarar ett fall från 1.5 meter.

Thomas Bennet, Marknadschef på Olympus i Sverige säger: ” µ 720 är förstås den idealiska kameran för t ex skidåkare, snorklare, seglare och andra som hanterar sin kamera i prövande miljöer. Men det är enligt vår mening också ett utmärkt val för t ex småbarnsfamiljen. Med 720SW får man verkligen en kamera som tål det mesta, t o m småbarn!”

En riktig hårding i lyxförpackning

µ 720SW har 7.1 megapixlar som levererar glasklara bilder med stor detaljrikedom. Den har en 3x optisk zoom (motsvarande 38-114 mm) och bilderna komponeras och visas på den stora 6.4 cm LCD-skärmen. Det robusta kamerahuset i metall har en slimmad form och slinker lätt ner i fickan tack vare den speciella linsdesignen. Och den kommer garanterat att generera avundsjuka blickar från omgivningen, oavsett vilken av färgerna blå, silver eller rosa man väljer.

Det ser ljust ut när det är som mörkast
µ 720SW är begåvad med Olympus BrightCapture teknik. Det ger en 4x ljusstarkare LCD, så att man tydligt och klart ser det man komponerar på skärmen. Tack vare BrightCapture tekniken kan man nu även fotografera utan att använda blixt där det förut var en nödvändighet.

Optimala inställningar under vattnet

Den stötskyddade och vattentäta designen gör µ 720SW idealisk att ta med sig ut i vildmarken eller på snorkelturen. Förutom sina 24 motivprogram för bl a Porträtt, Landskap eller Sport har den här kameran program speciellt anpassade för just undervattensfotografering. Även nybörjaren hittar snabbt och enkelt dessa inställningar tack vare den inbyggda Guidefunktionen som förklarar kamerans olika lägen direkt på LCD:n.

Ett minne med konstnärliga ambitioner
Med µ 720SW kan man även spela in videosekvenser i VGA-kvalitet. Längden på filmen begränsas enbart av minneskortets storlek. Kameran har inbyggt minne samt plats för ett xD kort. Både standard och xD kort typ H fungerar – den senaste generationen lagringsmedia som har 2-3 gånger snabbare bildöverföring än tidigare varianter. Med xD High Speed Card (typ H) tillsammans med programvaran Olympus Master 1.4 kan man dessutom spara bilderna i 3-D och olika konstnärliga format samt panorama.

Förberedd för hemmalabbet
µ 720SW är PictBridge-kompatibel. Det betyder att man kan skriva ut fotografier i formatet 10x15 på bara 33 sekunder, utan att gå via dator, på t ex Olympus sublimeringsskrivare P-11. Och för att man aldrig ska sluta ta bilder kommer µ 720SW med det långlivade, högpresterande och laddningsbara litiumjonbatteriet LI-42B.

Kameran finns till försäljning från och med mars månad 2006, till ett c:a pris på 3,995 kronor.


Huvudegenskaper µ 720SW
• Vattentät* ner till 3 meter
• Stötsäker* vid fall från 1.5 meter
• 7.1 miljoner pixlar
• Digitalkamera i metall i tre olika färger: silver, blå och rosa
• BrightCapture teknik
• 6.4 cm/2.5 tum LCD
• 3x optisk zoom (motsvarande 38-114 mm, 1:3.5-5.0)
• 24 motivprogram (T ex Porträtt, Stearinljus, Landskap och olika Undervattensinställningar m m)
• Videosekvens med ljud (640x480 pixlar, 15 fps)
• Makro och Supermakro från 7 cm
• Bildredigeringsfunktioner i kameran – ta bort röda ögon, kalender, layout, titel

olympus

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer
Vad ska med på turen? Med en packlista blir det enklare att ha koll, här har vi samlat packlistor för några aktiviteter att utgå ifrån. I forumet ...
Niklas vaknade upp en morgon, han hann inte mycket mer än att öppna ögonen innan tusen frågor dök upp i huvudet. “Vart är jag? Vad har hänt med mitt ...
Tolvte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar
Elfte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.