Nyheter > Ny undervattens- och äventyrskamera

Ny undervattens- och äventyrskamera

Nu lanserar Canon en helt ny undervattenskamera som passar alla tänkbara äventyr. Den robusta kameran är vattentät, stötsäker, dammtät och köldtålig och har flera innovativa finesser, som till exempel GPS. Fånga de vackra undervattensmiljöerna på bild eller filma i HD-kvalitet på upp till 40 meters djup.

Med Canons nya kamera PowerShot D20 behöver du inte oroa dig för repor, sand eller vattenskador. Kameran klarar nämligen en fallhöjd på 1,5 meter, ett vattendjup på tio meter och en temperatur ner till -10°C, vilket gör att du kan använda den året runt i alla tänkbara miljöer. Ta med kameran på spabesöket, båtturen eller utomlandsresan och sprid dina roliga och annorlunda bilder till dina vänner.
 
Genom en enkel knapptryckning ändrar du läget till filminspelning. Filma dina vänner under vattnet och lek med flera roliga finesser, som till exempel slow motion, som drar ut på spänningen i filmscenen. Med en optisk zoom på 5x missar du inga spännande detaljer.
 
Kameran är enkel att använda och har flera olika tekniska funktioner för den som vill ta mer avancerade bilder. Till exempel kan man välja mellan sju olika kreativa effekter som ger bilderna ett helt annat utseende. Gör bilden svartvit, lek med fisheye-effekten eller gör landskapen till miniatyrmodeller med miniatyreffekten.
 
– Kameran passar i alla typer av miljöer och är enkel att använda. De olika kreativa effekterna gör användaren till en proffsfotograf, säger Helen Iwefors Häggblom, kommunikationschef på Canon.
 
Ställer man in GPS:en markerar kameran var någonstans bilden togs. Kameran tar även skarpa bilder i svagt ljus och har en inbyggd bildstabilisator som jämnar ut handskakningar och rörelser så att bilden blir så bra som möjligt.
 
Flera tillbehör
För den som vill ta med kameran under dykturen finns ett tillhörande undervattenshus som skyddar ända ner till 40 meters djup. Ytterligare tillbehör finns i form av karbinhake och axelrem så att kameran alltid finns inom räckhåll, skyddsfodral samt ett flöte som håller kameran flytande om man råkar tappa den medan man simmar.
 
Canon PowerShot D20 finns i färgerna blå, silver och gul och kostar ca 3 600 kronor. Kameran finns till försäljning i juni 2012.
 
Snabba fakta om Canon PowerShot D20
Vattentät, stötsäker, köldtålig och dammtät
Enkel att använda
28 mm vidvinkelobjektiv
5x optisk zoom
Smart autofunktion (32 olika sceninställningar)
GPS-funktion
Filmar i HD-kvalitet
Intelligent IS: bildstabilisering som jämnar ut handskakningar och rörelser
Bildstabiliseringsteknik som automatiskt väljer den mest optimala inställningen
HS-system som gör att kameran tar skarpa bilder även i svagt ljus
Undervattensfunktioner
 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in