Ny podcast - Kvinnliga äventyrare

Igår sändes första avsnittet av podcasten Kvinnliga äventyrare med Emelie Bröms och Angeliqa Mejstedt. Ett nytt avsnitt kommer att släppas varannan tisdag under hösten.

Av: ulindh


Foto: Louise Forslycke-Garbergs

Det första avsnittet av Kvinnliga Äventyrare podcast ägnades åt temat utomhushygien och bland annat avhandlas ämnen som menskoppar, handsprit, fjällspa och schampokakor. 

Bakom Kvinnliga Äventyrare står Morakniv som, tillsammans med Sveriges största bloggare inom vandring Angeliqa Mejstedt, vill inspirera kvinnor att ta sig ut i naturen. Podcasten kommer att behandla olika ämnen som rör friluftsliv och äventyr, ofta ur en lite annorlunda synvinkel och genom att lyfta det kvinnliga perspektivet av friluftsliv. Bakom mickarna sitter Emelie Bröms, kommunikatör och projektledare på Morakniv, och Angeliqa Mejstedt, bloggare.

”Vi rivstartar verkligen genom att direkt avhandla utehygien, ett ämne som ofta tenderar att bli lite obekvämt och tabubelagt – och därmed sällan ordentligt diskuterat. Speciellt när det gäller oss tjejer och de frågor vi ställs inför när vi ska ut i naturen, som till exempel hur vi ska förhålla oss till mens och intimhygien. Sedan pratar vi även rent generellt om hygien ute på fjället, hur viktigt det är att hålla sig ren för att få en behaglig tur och ger flera tips på olika hjälpmedel som kan vara bra att ha med. Genom att på en gång sätta tänderna i de här frågorna hoppas vi, förutom att belysa en viktig och nedtystad del av friluftslivet, även kickstarta podd-säsongen ordentligt och hoppas på ett positivt mottagande”, säger Emelie Bröms på Morakniv, projektledare för Kvinnliga Äventyrare.

Det första äventyret av Kvinnliga äventyrare podcast släpptes tisdag 5 september och ett nytt avsnitt kommer att släppas varannan tisdag under hösten.

Här kan du lyssna på det första avsnittet på Soundcloud.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Vad är bra att tänka på när barnen ska med ut i naturen på vintern? Fyra frilufsiga familjer tipsar om bland annat mat, utrustning och smarta knep.
Destinationer, guidade turer och aktiviteter på hemmaplan.
Vet du inte vad du ska använda årets bidrag till? Här får du tipsen!
Böcker om svensk natur, vandring, sova ute, allemansrätten och matlagning i naturen. Kanske en perfekt julklapp?
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips