Ny kajakbok

Kajak - Allt du behöver veta om havspaddling, av Stefan Jönsson och Håkan Jernehov. En introduktionsbok för nybörjaren och en uppslagsbok för den mer erfarne paddlaren.

Av: admin

Kajak - Allt du behöver veta om havspaddling, av Stefan Jönsson och Håkan Jernehov. En introduktionsbok för nybörjaren och en uppslagsbok för den mer erfarne paddlaren.

Boken tar dig med ut på vattnet och författarna och färdledarna Jönsson och Jernehov börjar undervisa. Gradvis ökar svårigheten och utmaningar som mer erfarna paddlare kan hitta lärdom i.

Via en inlevelsefull skildring av en dagstur, en helgtur med övernattning, en veckotur med surf och rockhopping samt en vintertur inhämtas kunskap om allt från grundläggande paddelteknik till avancerad lek med vågor och vind.
Teman utvecklas allteftersom för att turen ska bli lyckad och säker, men också för att visa på ny kunskap och tänja komfortgränserna.

Allt väsentligt tas upp i en form som känns både trovärdig och inspirerande; kajakens konstruktion, säkerhet, räddningstekniker, utrustning och sjömanskap.
Bilderna som illustrerar bokens olika teman är genomgående nytagna. Formgivningen känns sportig, fräsch och pedagogisk.

Provläs några sidor här.

Beställ boken i Utsidans butik här.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-06-05 08:05   bifa
fina bilder o trevlig text men Bergs bok kajakpaddling en livslång relation snäppet bättre om man inte vill ha en så stor bok.
 

Läs mer

Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Varva vandringarna med lite inspirerande friluftsläsning hemma i soffan. 1 kommentar
En damgrupps färd med kajak från Pielavesi i mellersta Finland ner till Lahtis, det blev en långtur på 17 dagar och 398 km. 1 kommentar
Bengt Larsson har precis kommit ut med 4:e upplagan av sin bok Kusten är klar ! Om en kajakfärd runt hela Sveriges kust. Utsidan har fått ett utdrag ...
Författaren och naturfotografen Fredrik Neregård har precis kommit ut med boken "Fjällvandra längs Nordkalottleden". Det är den första svenska ...

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.