Nyheter > Nordens största tvåhjulingshändelse är här

Nordens största tvåhjulingshändelse är här

Den 24 januari rullar På två hjul '08 in på Svenska Mässan. Och den här gången ger Göteborg allt. Nu får 100 000 anställda vid 500 stora arbetsgivare i regionen chansen att satsa på cykling.

Bakom inbjudan som går under namnet Cykelvägen 08 står Svenska Mässan, Cykelutmaningen, Hisingens Cykelklubb, Svenska Mässan, Trafikkontoret Göteborgs Stad och Svensk Cykling. Syftet är att locka fler att cykla mer.

- De goda argumenten har aldrig varit starkare än nu. Cykeln ger fysisk aktivitet och är klimatneutral, släpper varken ut avgaser eller river upp partiklar från gatan, säger Klas Elm, ordförande för Svensk Cykling.

Av de cirka 500 000 nya cyklar som säljs varje år är det den moderna standardcykeln av hybridmodell som är populärast. Samtidigt ges tvåhjulingen ett allt mer personligt uttryck med t ex ornamenterade detaljer och avancerad lackering.

- Fler och fler upptäcker också att det är vettigare att cykla med smarta kläder. De satsar på till exempel särskilda skor, handskar och en jacka som andas. Tillbehör är en trend som nu även kommer i de breda lagren, berättar Klas Elm.

Under På två hjul '08 kommer de stora tillverkarna att finnas på plats och visa upp det allra senaste för såväl vardagscyklister som redan etablerade motions- och tävlingscyklister.

- Cykel kommer att få ett betydligt större utrymme än tidigare, säger Carmen Brüning, mässansvarig för På två hjul '08.

- Vi hoppas mycket på att Cykelvägen 08 ska kunna väcka till liv den slumrande cyklisten i oss alla. Förutom möjlighet att besöka mässan får de anställda i de inbjudna företagen plats i friskvårdsaktiviteten Cykelutmaningen och en startplats i motionsloppet Hisingen runt, säger Carmen Brüning.

Mässbesökarna kommer också bland annat att kunna få tips och råd på träningsupplägg, val av cykel, och en möjlighet att konditionstesta sig. Dessutom väntar cykeluppvisningar och designtävlingen Shimano Design Award där två av de röstande besökarna vinner en ny cykel.
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!