Recept > Müslibar med fikon (bakad)

Müslibar med fikon (bakad)

Det här är inte en särskilt söt energikaka, men du kan pensla dem med choklad.

Typ

Mellanmål, Övrigt

Portioner/mängd

8 bitar

Ingredienser

4 dl rostade havregryn (eller naturell müsli)
1 dl salta jordnötter (eller andra nötter)
1-2 tsk lakritsextrakt (pulver)
6 grovhaclade torkade fikon
*
1 dl fikonmarmelad
0,5 dl matolja
0,5 dl kallt vatten

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.


- Rosta havregyn i en stor stekpanna i ett par minuter på hög värme. En gjutjärnspanna är bäst till detta, det går också att rosta i ugn på plåt (20 minuter 250 grader, rör om då och då).

- Blanda gryn, jordnötter, lakritspulver och de hackade fikonen i en matberedare - mixa i tio sekunder för att blanda allt.

- Blanda i de de blöta ingredienserna och mixa i tills degen klumpar ihop sig - det tar ca 1 minut.

- Lägg blandningen i en brödform eller på bakplåtspapper, pressa kakan med nåot platt för att den ska hålla ihop bra, t ex en stekspade.

- Dela bitarna halvvägs så blir det lättare att dela dem sen.

- Baka i 20 minuter i mitten av ugnen.

- Låt Svalna och skär i bitar.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar