Artiklar > Massor med Minox

Massor med Minox

Minox GmbH i Wetzlar, Tyskland - företaget bakom den klassiska spionkameran, den legendariska GT-serien, mängder av optiska precisionsprodukter och nu senast: kikare med Argongasfyllning - presenterar nu en rad nyheter till det redan omfattande sortimentet:

Minox DC 4211 och Minox DC 6311 = triss i ess...
Minox DC 4211 - I ett elegant aluminiumchassi på endast 88.5x24x54.5 mm har Minox skapat en 4-megapixelkamera med 3x zoom och en 2-tums färgskärm. Optiken består av en MINOCTAR-lins med multiple coating och bland mängder av kreativa funktioner på DC 4211 hittar vi bland annat: 8 olika vitbalansinställningar, "koppla-ljud-till-varje-bild", rörlig bild (AVI), slutartid från 1/2 till 1/1000 sek och mycket, mycket mer. Till DC 4211 medföljer även uppladdningsbart batteri och laddare, 32 Mb SD-kort och allt det viktiga man behöver för att komma igång direkt.

minox1Minox DC 4211


Minox DC 6311 - 6 megapixel och 3x zoom, massor med teknik - men enkel att använda. Minox DC 6311 är ett krutpaket i kompaktförpackning och faller väl in i serien och fullbordar Minox triss i ess. Chassi i rostfritt stål och en äkta MINOCTAR-lins med multiple coating, JPEG/TIFF/AVI, manuell eller autoexponering, exponeringstider från 8 sekunder till 1/1500 sek, SD-kort på 32 Mb, uppladdningsbart batteri med laddare, "koppla-ljud-till-varje-bild", 5 automatiska exponeringar och mycket, mycket mer - Minox DC 6311 är sannerligen en kamera för den kräsne.

minox2Minox DC 6311


Minox DC 4211 och DC 6311 börjar levereras under senare delen av september månad och beräknas kosta ca 3995:- respektive 4295:- inklusive moms.

Tillsammans med den redan existerande Minox DC 5211 bildar de nya tillskotten i Minox serie ett triss i ess, den gyllene triangeln, los tres amigos, treenigheten, tripp-trapp-trull...ja, Ni förstår...

minox3DC 4211, DC 5211, DC 6311


Minox DD 200 - en rektangulär liten krabat med 4 megapixel och filmfunktion. Inbyggt minne på 16 Mb och en SD-kortplats. Webcam-funktion och 6 olika vitbalansfunktioner. Jodå, det får plats en del även i en sådan här liten kamera.

minox4Minox DD 20


"-Min är liten..." "-Minoxå!"
Succén var given när den kom. En replika på Leica M3 - den klassiska kameran från 1954, men i en digital variant - och "Minoxliten". Sedan kom uppföljaren på 3 megapixel, fortfarande med stor attraktionskraft.

Nu ökar storleken igen, men bara inuti! Med marknadens längsta produktnamn på en av marknadens minsta 4-megapixelkameror blir Minox Digital Classic Camera Leica M3 4.0 återigen en kamera som det pratas om. Det klart, den har inga manuella inställningar och absolut ingen zoom - men finns det något häftigare? Att använda Minox Digital Classic Camera Leica M3 4.0 är lite som att kliva tillbaka till 50-talet, men sedan är det...tillbaka till framtiden...ungefär. Kameran har ett inbyggt minne på 32 Mb och bilderna förs över till dator med den medföljande USB-kabeln. Reflektorblixten som säljs separat, kopplas enkelt in. När kameran inte används som reportagekamera på fältet (!!!...eventuellt...) kan den kopplas till datorn och användas som Web-Cam.

minox5Minox Digital Classic Camera Leica M3 4.0


När kan du köpa den? Ja, någon gång under oktober månad, tror vi. Och vad tror du den kommer att kosta? Svaret är: ca 2795:- inklusive moms.

Minox BD 9,5x42 IF
För att möta krav och önskemål från de amerikanska polisstyrkorna, militära enheter och olika sorters övervakningsgrupper, har Minox tagit fram nya BD 9.5 x 42 IF - byggd för extremt tuffa miljöer. Med det bekväma IF-systemet (Integrated Focus) görs endast en justering - och det är allt! De asfäriska linselementen garanterar bästa skärpa ända ut i kanterna och självklart är kikaren även fylld med Minox nya lösning för minsta korrision, imbildning och för längsta hållbarhet - Argongas! Dessutom finns stativgänga i botten.

minox6Minox BD 9,5x42 IF


Leveransstart är beräknad till oktober och priset kommer att ligga på ca 4900:- inklusive moms.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!