Makun - skidjacka de luxe

Tenson lanserar Makun – skidjacka i deluxe-version

Nu presenterar Tenson sin mest fartfyllda vinterkollektion någonsin och tar sikte på den alpina världens största konnässörer.
Juvelen i kronan, den nya skidjackan Makun, kombinerar exceptionella egenskaper med lyxinredning.

Av: ulindh

Att brodera in namnet Tenson på en skidjacka tar på sin höjd någon minut. Förarbetet är desto tuffare. I logotypen ligger ett halvt sekel av utveckling nedärvt, vilket gjort Tenson till en av Europas mest respekterade tillverkare av skidkläder.
I höst visar Tenson vad långsiktig utveckling kan åstadkomma när varumärket lanserar den avancerade skidjackan Makun.
– Makun är en riktig deluxe-produkt, där vi jobbat med bästa tänkbara material och detaljer. Jackan är framtagen för personer som vägrar göra avkall på vare sig funktion, design eller features, säger Tensons chefsdesigner Mia Olsson.

Den fodrade jackan är tillverkad i högteknologisk MPC Extreme, vilket innebär att den är helt vind- och vattentät och andas extremt bra. Det följsamma materialet ges extra rörelsefrihet tack vare insydda stretchpaneler på rygg och axlar. Dessa bildar dessutom ett grafiskt inslag på jackorna som kontrasterar mot det rena formspråket. Looken och materialet gör att Makun är den enda jacka du behöver under din vistelse i Alperna – oavett om vädret bjuder snöstorm eller klarblå himmel.
Teknologin till trots, Makun vore inte en Tensonjacka utan en fullmatad detaljförteckning. I utrustningen märks bland annat avtagbar huva, tejpade sömmar, Recco-reflektor, snölås, ficka för dataliftkort och ventilationsblixtlås men också lyxigare features som mobilficka med strålningsskydd, hållare för MP3-spelare och glasögon-ficka (med inbyggd torkduk).
– Det här är en extrem jacka för extrema användare. Ingenting saknas, sammanfattar Mia Olsson.
Jackan ingår i Tensons vinterkollektion och finns i butik från och med september 2005

http://www.tenson.com

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer
Vad ska med på turen? Med en packlista blir det enklare att ha koll, här har vi samlat packlistor för några aktiviteter att utgå ifrån. I forumet ...
Niklas vaknade upp en morgon, han hann inte mycket mer än att öppna ögonen innan tusen frågor dök upp i huvudet. “Vart är jag? Vad har hänt med mitt ...
Tolvte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar
Elfte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.