Nyheter > Låt Östersjön Leva

Låt Östersjön Leva

Stafetten startade vid Svinesundsbron söndagen den 17 april och pågår tills dess att stafettpinnen vandrat runt hela Sveriges kustlinje – med målsättningen att under året nå Torneälvens utlopp, strax söder om Haparanda.

Stafettpinnen är utrustad med GPS-sändare, vilket gör att det går att följa stafetten live.Stränderna städas längs vägen
Tillsammans med Håll Sverige Rent städas stränderna längs vägen och alla som deltar har möjlighet att vinna en unik Melker Ulvön med tillhörande utrustning för expeditionspaddling.

Hur kan man vara med?
För att delta i stafetten så anmäler man sig via Facebook.

Här kan man antingen delta i den kommande sträckan eller arrangera en egen.

Varför görs projektet?
För att belysa de allvarliga problemen med Östersjön och hela Sveriges kustlinje, har Melker Kayaks startat välgörenhetsprojektet Låt Östersjön Leva, till förmån för Världsnaturfonden WWF och Håll Sverige Rent.

Allmänheten inbjuds till att gemensamt paddla och städa hela Sveriges kustlinje, i en stafett från Svinesundsbron till Haparanda.

Östersjön rymmer ett unikt djur- och växtliv, men det är samtidigt ett hav i kris. Havsmiljön är mycket känslig och påverkas av transporter, jordbruk, fiske och nedskräpning, vilket visar sig i kraftig algblomning, utfiskning och bottendöd.

Nedskräpning skadar den lokala miljön som förfulas, onaturliga ämnen som sprids, djur som skadas och i förlängningen globala konsekvenser med berg av plast som driver runt i våra hav.

Mer information och anmälan.Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2016-04-19 21:07   Skogstoka
Vilket bra initiativ! Det är så sorgligt hur vi människor förstör vår fina planet och det är lätt att bli uppgiven. Initiativ som detta är därför extra viktigt då det inger lite hopp om att vi kan motverka miljöförstöring och nedskräpning. Bra jobb! :)
 
2016-04-22 12:43   _jesper_
Det här känner man sig nästan moraliskt tvungen att delta i. Tur att jag inte har facebook så jag inte kan anmäla mig.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in