Nyheter > Kronan växlar upp med ny lätt folkcykel

Kronan växlar upp med ny lätt folkcykel

Nu lanserar svenska cykeltillverkaren Kronan en femväxlad folkcykel av aluminium som är lätt att trampa och enkel att hantera. Att cykla är inte bara trendigt, vårens första cykeltur är också en hälsokur och 2008 kan bli ett rullande rekordår för svensk cykling.

– Vi tror att vår nya cykel kan bli en riktigt klassisk folkcykel som är ovanligt lättcyklad och samtidigt har Kronans klassiska formspråk och höga kvalitet in i minsta detalj, säger Maria Brunstedt, vd på Kronan Trademark.

 

Svenska folket cyklar som aldrig förr och 2008 kan bli ett minst lika bra cykelår som 2007 då försäljningen vissa perioder ökade med 40-50 procent. Under de första åtta veckorna 2008 såldes cirka 25 procent fler cyklar än motsvarande period året innan enligt en färsk rapport från branschorganisationen Svensk Cykling.

– Vi ser att intresset för cykling ökar och Kronancyklar ökar sin försäljning för varje år. Jag tror att allt fler väljer att ta cykeln till och från jobbet eller skolan som ett enkelt sätt att få vardagsmotion, säger Maria Brunstedt.

Ny femväxlad lättviktare
För första gången lanserar Kronan nu en femväxlad cykel i unisexmodell som tack vare att den är byggd i aluminium väger mindre än tidigare Kronan cyklar. Med sina 19 kilo är den lättare att hantera och manövrera i bland annat stadstrafik. Den har också ett ovanligt lågt insteg som gör det lätt att komma upp på den stoppade sadeln.

– Vi har lyssnat på våra kunder när vi tagit fram en helt ny cykel med fem växlar, den passar perfekt för pendling till jobbet i stan eller för utflykter på landsvägen, säger Maria Brunstedt.

Den nya Kronancykeln är döpt till det kungliga namnet Folke. Pakethållaren är i stål och passar bra för en barnsits, och den rullar elegant fram på slitstarka 28 tumsdäck.

Mer om Folke:
Femväxlade cykeln Folke från Kronan börjar säljas i mitten av april på www.kronan.com. Pris: 4 990 kronor (plus frakt) Cykeln finns i färgerna svart, röd och crème, varje cykel har en unik registreringsskylt och behållare för pump.

 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!