Nyheter > Klartecken att öppna upp Skistars fjällorter

Klartecken att öppna upp Skistars fjällorter

Cykling i Sälen.

Efter svenska regeringens positiva besked gällande resandet inom landet har den lokala och regionala sjukvården i Dalarna och Jämtland Härjedalen gett klartecken att öppna upp de svenska fjällorterna för aktiviteter i sommar. Det innebär att i Åre, Sälen och Vemdalen kommer liften att gå, något som möjliggör enkel tillgång till oändliga rekreationsmöjligheter i den svenska fjällvärlden, med svalkande fjällbäckar, fjällsjöar, fäbodar och vackra vattenfall.

-Det är ett glädjande besked för oss och många svenskar. Nu kan man njuta av fantastiska vidder i en miljö där det är helt naturligt att hålla avstånd till varandra. Vi öppnar upp accessen till vår fjällvärld och en aktiv ”svemester” med fokus på vandring, cykling och löpning. Runt om på våra fjällorter finns också ett ”smörgåsbord” av andra sommaraktiviteter som t.ex. zip line, höghöjdsbanor, utegym, golf, fiske mm, säger Stefan Sjöstrand, VD på SkiStar

Fjällorterna Åre, Sälen och Vemdalen erbjuder en stor variation av upplevelser under hela sommaren och en stor mängd boenden med självhushåll som ger möjlighet till avskildhet samt finns en mängd lägenheter och hotell att välja bland. 

-Det pågår en planering och en samverkan med andra aktörer för att kunna erbjuda länets besökare en trygg och säker vård. Vi vill dock uppmana alla att bara resa om man känner sig fullt frisk och att planera för att kunna ta sig hem på ett säkert sätt under den händelse att man blir sjuk. Håll koll på läget och följ rådande rekommendationer. Om alla hjälps åt att ta ansvar för sin egen och andras säkerhet ser vi en möjlighet att erbjuda samma vård som vi gör under en normal sommar, säger Anna Fremner, tillförordnad primärvårdschef i Region Jämtland Härjedalen.

-Vårdcentralen i Sälen planerar, liksom tidigare somrar, för en bra organisation för att ta hand om alla våra patienter. I år har vi även Covid-19 att förhålla oss till vilket kan innebära att resurserna kommer att påverkas. Det är allas ansvar, bofasta och besökare, att hjälpas åt att hindra smittspridningen och att hålla sig uppdaterade på aktuell information från Folkhälsomyndigheten. Ge dig bara ut på resa om du känner dig helt frisk, säger Monica Björseth, Verksamhetschef Sälen vårdcentral, Region Dalarna.

Logga in

Tips!