Kadens – ny svensk cykeltidning

Kadens är namnet på en ny svensk cykeltidning med målet att bli bäst, bredast och snyggast! Första numret är planerat till oktober i år och Kadens kommer därefter ut med sex nummer per år.

Av: Christer Lindh

logoKadens är namnet på en ny svensk cykeltidning med målet att bli bäst, bredast och snyggast! Första numret är planerat till oktober i år och Kadens kommer därefter ut med sex nummer per år.
Kadens satsar på läsvärda artiklar och försöka ta cykeljournalistiken i Sverige ett steg längre. Det innebär allt från välskrivna upplevelsereportage, djuplodande intervjuer med de stora cykelprofilerna, utförliga tester av cyklar och produkter samt bevakning av det mesta som händer i cykelsporten. Främst i Sverige men även internationellt.

Kadens kommer att fokusera på cykelsportens olika aspekter – uttryck, människor, upplevelser, evenemang, produkter. Tyngdpunkten blir på landsvägscykling och mountainbike. Dessutom satsar vi extra mycket på bra foto och snygg form. För det är läsarna värda, enligt oss.

Drivkraften bakom Kadens sitter i vår gemensamma tro på att cykelsporten, i alla dess former, har en mycket större potential i Sverige än idag. Vi vill ge alla inbitna cyklister information och inspiration. Men vi vill också locka fler anhängare till det vi gillar mest av allt - nämligen att cykla.

Utöver kärntruppen, som presenteras nedan, kommer de som kan cykel bäst, både i Sverige och världen, att knytas till Kadens. Hela redaktionen kommer att sitta på Fiskartorpet i norra Kungliga Djurgårdens djupa skogar i Stockholm.

Gänget bakom Kadens är kända från svensk cykelsport och cykelmedia:

Chefredaktör: Stefan Larsén, journalist och gymnasielärare samt före detta chefredaktör för tidningen Velo Magazine. Stefan började köra landsväg 1981 och körde sin första mountainbiketävling 1987. 1990 startade han cykelklubben Valhall i Stockholm och sedan dess har han varvat studier med frilansjobb och mycket cykling.

Projektledare/redaktionsråd: Andreas Danielsson, med bakgrund som elitcyklist på hög nivå. Numera förbundskapten för MTB-landslaget samt arbetandes med tester och forskning på LIVI i Falun. Andreas är också redaktör för MountainbikeGuiden.

Bildredaktör/redaktionsråd: David Elmfeldt, fotograf. Har cykel som specialitet men fotograferar det mesta inom action och äventyr. Ni som följer cykelsporten har säkert stött på honom ute på tävlingsbanorna de senaste åren. Är halvseriös cyklist sedan några år tillbaka. David är Kadens husfotograf, IT-ekvilibrist och kreatör.

Landsvägsexpert/redaktionsråd: Roberto Vacchi, välkänd cykeljournalist och Eurosports karismatiska kommentator från de stora cykeltävlingarna. Bakgrund som pressansvarig på Svenska Cykelförbundet samt landsvägscyklist på hög elitnivå. Roberto är också redaktör för MountainbikeGuiden.

Formgivare/Traffic: Martin Ander, (Television) är frilansande formgivare och illustratör som jobbat med allt från företagsprofilering till nyhetsgrafik. Martin gillar allt från cykling till skateboarding.

Marknad/redaktionsråd: Lasse Strand, jobbar som samordnare för Långloppscupen på mountainbike, har marknadsansvaret för MountainbikeGuiden och delar av Svenska Skidspelen i Falun.


Bakom den nya cykeltidningen Kadens står ROC Media Group, ett företag med inriktning mot sportmediaproduktion i Finland och Sverige.
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
Andra delen av Lasses cykeltur genom östra Afrika. Den här gången får ni läsa om vägen till Karamoja i Uganda samt jakten på Sir Wilfreds Thesigers ... 4 kommentarer

En cykeltur till Turkana

Den femte cykelturen i Afrika tog Lars till avlägsna områden i norra Kenya. 6 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.