Iller TRIller MMV, ny mtb tävling

Av: mrhandley

Nu är det dags för en ny tävling från Ett Annat Lopp, nämligen Iller TRIller MMV.

Iller TRIllern är en tävling för den som tycker om teknisk cykling, roliga skogsstigar och även att cykla med pannlampa (fast det gäller inte för MMV upplagan). Det är gemensam start och först i mål vinner. På Iller TRIllern kan du förvänta dig en intensiv tävling på utmanande stigar där åkteknik är minst lika viktig som kondition.

Iller TRIllern består av tre (TRI) delar. Första delen är tekniskt svår med en hel del rötter. Del två är längre men jobbigare då det är många höjdmeter som skall besegras, och den berömda Mudslide Alley skall besegras, fast uppför. Tredje delen är enklare, inte teknisk men rejält jobbig.

Iller TRIllern MMV är ca 20 km lång och kommer att hållas så att de sista deltagarna tar sig över målsnöret i skymningsljus. Redan nästa år kommer tävlingen flyttas tidsmässigt så att hela tävlingen hålls i mörker. Orsaken är att banan är annorlunda jämfört med de flesta tävlingar. Räkna med en snitthastighet på 10-15 km/h så förstår du att det inte är en grusvägstävling.

Låter det kul? Läs mer på http://www.ettannatlopp.nu/illertriller där du även kan anmäla dig till tävlingen

Sista anmälningsdag är 24:e september och det kostar 100 kr att vara med (efteranmälan på plats under tävlingsdagen). Dessutom delar vi ut prispengar och varupriser.

Kortinfo:
När: 1/10 2005, start 15.00
Var: Samling vid Hanvedens IP, västerhaninge
Hur: SCF´s regler för mountainbike gäller.
Avgift: 100 kr i startavgift
Priser: Japp, till de tre första samt ett tröstpris.
Prispengar: Vid prisutdelningen kommer det att delas ut prispengar. Se siten för mer information.

PS. Kommer du inte på vad MMV betyder? Det är romerska siffror för 2005 ;)

Länk till Iller TRIllern

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
Andra delen av Lasses cykeltur genom östra Afrika. Den här gången får ni läsa om vägen till Karamoja i Uganda samt jakten på Sir Wilfreds Thesigers ... 4 kommentarer

En cykeltur till Turkana

Den femte cykelturen i Afrika tog Lars till avlägsna områden i norra Kenya. 6 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.