Från Sverige genom Afrika på cykel

Av: ulindh

Mitt namn är Martin Lindahl och jag startade en lång tur med min cykel den 9 Maj 2005. Målet på min resa var Korsika i Frankrike. Under vägen kom mitt mål att ändras, först var idén att ta mig genom Spanien till Afrika, senare bestämde jag mig för att stanna vid Saharas början i Marocko.

Idag befinner jag mig efter 617 mil i Tarifa längst ner i Spanien. Jag åker med färjan till Tanger idag eller imorgon. Det känns bra att få lämna Europa. Jag är nyfiken på Afrika och det ska bli spännande att cykla in i en annan världsdel. Jag vet inte längre hur långt jag kommer cykla, men visst finns tankarna om att cykla genom hela Afrika.

Sa här långt har resan gått bra. Bara en punktering efter 433,3 mil och en eker som gick av igår. Jag är dock lite orolig över om min cykel kommer att klara Afrika. Jag skaffade den med Europas vägar i tankarna. Hellre skulle jag ha 26 tums däck än mina 28 tum. Men vi får se hur det går!

Till dem som vill veta mer om min resa, kolla in min hemsida. Dagboken uppdaterar jag med jämna mellanrum under resan även med bilder.

cykel

Läs mer på hemsidan

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
Andra delen av Lasses cykeltur genom östra Afrika. Den här gången får ni läsa om vägen till Karamoja i Uganda samt jakten på Sir Wilfreds Thesigers ... 4 kommentarer

En cykeltur till Turkana

Den femte cykelturen i Afrika tog Lars till avlägsna områden i norra Kenya. 6 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.