Nyheter > Elixir filmfestival

Elixir filmfestival

För sjunde året i rad visas filmfestivalen Elixir på tre platser i Sverige.

I år väntar höga och djupa äventyr med Annelie Pompe i ”Kvinnan som ville bli högst och djupast i världen”, och en film som följer med Alex Honnold på en av världens tuffaste klättringsexpeditioner i Patagonien. Dessutom utlovas världens häftigaste mountainbikecykling!  

Årets datum är:  
Göteborg 12 april, kl. 19.00 på Draken
Stockholm 13 april, kl. 19.00 på Skandiabiografen
Norrköping 14 april, kl. 19.00 CNEMA 

Filmerna som visas är:

Kvinnan som ville bli högst och djupast i världen 55 min  
Annelie Pompe är en av få människor i världen som bestigit Mount Everest och tagit djuprekord i fridykning. Under fyra år följde filmarna Emil Sergel och Sebastian Näslund henne för att lista ut varför hon blev som hon blev.

A line across the sky 40 min  
Fitz Roy traversen i Patagonien har länge varit omöjlig för världens alpinister. Det är sex toppar med stenhård klipp- och isklättring. Klättrarna Alex Honnold och Tommy Caldwell var de första att klara av utmaningen.

Unreal 40 min
En mountainbikefilm som firar friheten. En film för de som vill fly vardagen och drömma sig bort. Fantastiskt fint foto och kreativ cykling garanterar  en kittlande känsla i magen.

2Faroes The Outspot vol 2 25 min
Några av världens bästa surfare åker på en expedition till Färöarna för att upptäcka en ögrupp med magisk natur och märkliga seder.

Mer information

Se trailer:

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!