Den nya fjällupplevelsen - ny podcast
Naturvårdsverkets forskningssatsning "Storslagen fjällmiljö" har resulterat i en podcastserie för att sprida kunskapen vidare om projekten och dess resultat.
Av: ulindh
I Storslagen fjällmiljö-satsningens första del har det ingått tio olika projekt med ett 40-tal forskare från sju svenska universitet. Nu är projekten officiellt avslutade, men för att kunskapen ska komma till kännedom och leva vidare så har de valt att göra en podcastserie (radio som du kan lyssna på online) om projekten och dess resultat.
Det är en serie som behandlar fjäll ur olika perspektiv och infallsvinklar. Avsnitten kommer att publiceras med cirka två veckors mellanrum.
Första avsnittet heter "Den nya fjällupplevelsen" och handlar om bland annat fjälltrender (exempelvis sportifiering), landskapsrelationer och kommunikationer.
Innehåll:
Det går tydliga trender inom turism och friluftsliv. Nya typer av aktiviteter och beteenden påverkar i dag fjällvärlden påtagligt. Frågan är om trenderna kommer bidra till att nå miljömålet eller om de blir en bromskloss? I det här avsnittet diskuterar Klas Sandell (professor, Karlstad universitet), Petter Palmgren (Naturvårdsverket) och Anette Andersson (tidigare chef för produkt och koncept på STF och numera egenföretagare) hur trenderna ser ut och vad den nya fjällupplevelsen innebär för ett hållbart användande av fjällen i framtiden.
Lyssna på första avsnittet här.
Avsnittet går också att hitta på iTunes och om man söker på "Storslagen fjällmiljö" på Podcaster (iPhones egna podcasttjänst).
Forskningen i Storslagen fjällmiljö finansieras av Naturvårdsverket i samverkan med Riksantikvarieämbetet.
Läs mer
Forumdiskussioner
- Löpning Köpa mina första trail-löpskor
- Jakt Staten backar – samebyar kan få kontroll över jakten utan huvudförhandling
- Övriga aktiviteter Billig och bra våtdräkt för simning i sjö?
- Jakt Varför klagar folk jämt på jägare???
- Övriga aktiviteter Stora Tråden om Klipphoppning
- Jakt Hur ställer man in ett rödpunktsikte på hagelgevär?
- Hundsport Smarttag användbar för att hitta bortsprungen hund?
- Jakt Gåsjakt