Allt för din vandring till en vikt av mindre än 5 kilo

PAK5 - De senaste åren har ”lättvikt” varit en stor trend, och det vet alla att lättare packning ger livet på vandringen en både större rörelsefrihet och en större njutning. Därför lanserar Fjällräven nu en helt ny produktlinje, PAK5, med enastående lättviktsprodukter fyllda med funktioner för att utgöra en komplett och funktionell vandringsutrustning.
Tillsammans väger produkterna under 5 kilo.

Av: ulindh

De senaste åren har ”lättvikt” varit en stor trend, och det vet alla att lättare packning ger livet på vandringen en både större rörelsefrihet och en större njutning. Därför lanserar Fjällräven nu en helt ny produktlinje, PAK5, med enastående lättviktsprodukter fyllda med funktioner för att utgöra en komplett och funktionell vandringsutrustning.
Tillsammans väger produkterna under 5 kilo.

Mindre vikt har i mångt och mycket tidigare betytt att något bra gått förlorat. Fjällrävens designer har arbetat med de lättaste materialen och samtidigt sett till att de viktigaste egenskaperna för slittålighet, förmåga att anpassa sig efter förändrade klimatförhållanden och bra komfort finns kvar. Produkterna som ingår i PAK5 är en ryggsäck, en sovsäck, ett par vandringsbyxor, en 3-lagersjacka, en 3-lagersbyxa, en dunväst samt en huvtröja. Allt detta tillsammans till en vikt straxt under 5 kilo.

PAK5 har hedrats med priset ”Scandinavian Outdoor Award” (SOA) som delas ut varje säsong av Scandinavian Outdoor Group. Priset får det företag som har den bästa produktinnovationen att presentera. Produkten ska lanseras senast nästkommande säsong och ska vara en produkt som används inom frilufsutövande aktiviteter.

– Att göra de lättaste produkterna är inte svårt att sig. Vi ville göra riktigt bra utrustning som går att använda i exempelvis den svenska fjällvärlden. Där kan du börja vandra i varm sommarvärme på dagen, och sedan ha minusgrader framåt kvällen, säger Mikael Andersson, Sverigechef för Fjällräven. Egenskaperna i utrustningen är alltid avgörande. Att vi kan ha alla dessa produkter med så bra kvalitet och samtidigt i lättvikt är något utöver det vanliga, fortsätter Mikael Andersson.

Initiativet till PAK5 kom till under det svenska fjällvandringsloppet Fjällräven Classic år 2005. Under Fjällräven Classic vandrar deltagarna under 3-5 dagar en sträcka på 11 mil på vackra Kungsleden, med start i Nikkaluokta och mål i Abisko. Under Fjällräven Classic vandrar alla med sin utrustning i ryggsäckar, medan mat och bränsle plockas upp vid stationer under loppets gång. Det var alltså här idén till PAK5 föddes.

PAK står för ”allt du behöver i din ryggsäck för vandring”, och ”5” står för kilo. Den gula vänsterriktade parentesen i logotypen är det matematiska tecknet för ”mindre än”.

Läs diskussion på Utsidan 

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer

Under Lagos yta

En resa genom Lagos slumområde. 1 kommentar
Vad ska med på turen? Med en packlista blir det enklare att ha koll, här har vi samlat packlistor för några aktiviteter att utgå ifrån. I forumet ...
Niklas vaknade upp en morgon, han hann inte mycket mer än att öppna ögonen innan tusen frågor dök upp i huvudet. “Vart är jag? Vad har hänt med mitt ...
Tolvte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.