Artiklar

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 16 Nästa Sista 

Indisk linssoppa

Den här linssoppan blev snabbt sommarvandringens favoritmåltid. Det är en kryddstark men balanserad soppa som värmer i kalla vindar. Om alla ingredienser förutom vitlöken torkas så blir det en fullt ...

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.

Mac'n'Cheese

Inför sommarens vandring så satt jag och funderade på vad man kunde tänkas fylla ut matschemat med utan att ta samma rätter om och om igen. Jag uppfann då min version av Mac'n'cheese och den kommer ...

Baconlunch

Massiv bukfylla med bacon och potatismos
Denna rätten är en fantastisk god bas maträtt att ha med i sin packning som går att variera på många sätt beroende på vad som man hittar i naturen. T ...

Cousotto

En variant på risotto som passar bra för lite snabbare tillagning.

Vegetarisk tacogryta

Fredagsmys på fjället med en tacogryta med rotfrukter

Torkat äpple

Torkade äppelskivor, perfekt som mellanmål, topping på muslin/gröten, förrätt, efterrätt, motivationshöjare, tidsfördriv...

Arlids mustiga friluftsgryta

En mustig gryta som passar när man inte ska gå så långt och har tid att långkoka.
Den här mackan kan med fördel vakuumpackas gärna flera tillsammans. När dom är vakuumförpackade så håller dom bra utan att gå sönder i packningen. Mackorna kan även förvaras länge utan att ...

Jägarns hopkok

En härlig matig rätt som man med fördel äter rätt ur pannan!
Receptet använder grönsaker som jag själv torkat och paketerat under året. Jag torkar företrädesvis sånt som är dyrt att köpa färdigtorkat eller sånt ...

Ädla köttnudlar

En perfekt friluftslunch som går fort att laga! Endast termosvatten behövs. Receptet kommer från vår Vita Bandet-tur.

Vegansk currygryta

Med enkla medel en god gryta med doft och smak från Indien. Kan både göras med färska och torkade varor beroende på behovet på sin friluftsaktivitet. ...

Kyckling & Risoni på fjälltur

En härligt krämig Kyckling & Risoni som man enkelt lagar på fjället. Se video från senaste turen- https://youtu.be/FzKMiA0LdcI

Spiskakor

Goda bröd som steks i torr panna, och ätes ljumna med tex smör.
Tjärstickor är bitar av tall med extra hög halt av kåda. De har använts i hundratals år som naturens egen tändvätska och får snabbt fyr på elden. 4 kommentarer

Grundrecept: torka köttfärs

För att göra det enkelt är hela processen uppdelad i olika steg – bara att följa punkt för punkt. 2 kommentarer

Superenkla energibars

Superenkla energibars som du gör på tio minuter. De kan förvaras i frysen och håller då i månader. Gör dem så stora du vill. 1 kommentar

Energikakor: Kaffebar

Dessa kaffebars är hur goda som helst, både som efterrätt och som extra energi när du är på väg. Du gör dem snabbt och du behöver inte många ... 1 kommentar
Om man som Staffan bestämmer sig för att långvandra är just maten något som behöver förberedas och planeras ganska väl. Långvandringen ställer krav ...
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 16 Nästa Sista 

Välj kategori