Artiklar i kategori Mat/Typ/Frukost

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Davids goda baconpasta

En fet och energirik rätt. Enkelt att tillaga både i stormkök och hemma. Läs mer

1+1

1 st Varma koppen + 1 st snabbnudlar Läs mer

Torkat äpple

Torkade äppelskivor, perfekt som mellanmål, topping på muslin/gröten, förrätt, efterrätt, motivationshöjare, tidsfördriv... Läs mer

Knäckemacka med jordnötssmör och hallon

Den här mackan kan med fördel vakuumpackas gärna flera tillsammans. När dom är vakuumförpackade så håller dom bra utan att gå sönder i packningen. Mackorna kan även förvaras länge utan att ... Läs mer

Rödbetssoppa på egentorkade grönsaker

Receptet använder grönsaker som jag själv torkat och paketerat under året. Jag torkar företrädesvis sånt som är dyrt att köpa färdigtorkat eller sånt som är lätt att torka i min lilla frukt/svamptork. “Potatismosen” i receptet är 99% potatis, vilket fyller upp väldigt bra. Resten av fylligheten kommer från Friluftsmats torrgrädde. Torrgrädden är det dyraste i blandningen, men också det som är svårast att göra själv. Att den finns på hyllan hos Naturkompaniet gör beslutet enkelt. Vitlöken skulle ... Läs mer

Spiskakor

Goda bröd som steks i torr panna, och ätes ljumna med tex smör. Läs mer

Shakshuka

Fantastiskt god rätt med pocherade ägg i tomatsås som ofta äts i mellanöstern. Rätten passar lika bra till frukost, lunch som till middag. Shakshuka betyder "att blanda ihop" och är precis den rätt man önskar sig när man är ute i naturen både i tillagningsteknik och smakupplevelse. Läs mer

Grötfrukost

En toppenfrukost som man står sig länge på. Enkel och god. Glöm inte tillaga på svag värme! Läs mer

Pasta med nötbolognese

En smakfull vegetarisk pastasås gjord på nötter, grönsaker och soltorkad tomat. Supergod och går snabbt och lätt att laga efter en lång dags vandring eller . För vandringar eller andra turer då man vill ha lite vikt är det fördelaktigt att torka grönsakerna innan. Läs mer

Hasselhavre

Lättlagad och energipackad morgon-mussli på ca 1000 kcal/port, Läs mer

Karamelläpplen på pinne

En vidareutveckling av klassikern grillade äpplen som både stora och små kan njuta av. Läs mer

Matig soppa

Enkel, matig soppa som kan göras med viss tilläggsvariation. En buljongtärning läggs i vatten och kokas upp. Strimla vitkål, skiva morötter och låt koka upp. Har man möjlighet till att fiska kan ... Läs mer

Bovetemums

Rawfood på turen! Bovete som blötläggs i minst åtta timmar behöver inte kokas vilket är smidigt som tusan. Direkt när man vaknar är frukosten klar, nästan. Tillsätt bara lite torkade frukter av ... Läs mer

Lyxbaguette för dagsturen

Den här lyxbaguetten gjorde vi en vintermorgon, framför en öppen brasa ute på en morgontur. Knappast anpassad för uteliv, men trevlig när man vill göra en schysst brunch ute någon dag. Läs mer

krabbelurer

Krabbelurer är en slags sockerkaka som man kan tillaga på öppen eld eller glöd eller stormkök. Vi brukar göra dom när vi är ute på hajk med scouterna. Läs mer

Nudelpack med potatismos

Det här är en rätt som fungerar bra för vandrare, långfärdscyklister och andra friluftsmänniskor. Den går fort att göra och kräver inte stor mängd bränsle. Läs mer

Svampbröd

Små bröd som smakar gott som dem är eller till maten. Man kan variera smaken genom att använda olika svamp. Läs mer

Belungaburgare

En nyskapande vegetarisk burgare Läs mer

Medelhavs-couscous

En rätt som innehåller alla proteiner du behöver och dessutom är mättande en lång tid. Oliver och mozzarella har du i köpta påsar, soltorkade tomater, kronärtskocka och inlagd vitlök tar du från en ... Läs mer

Brödtips för den late gourmeten

Köp Bake off bröd linda in dom i ca 2-3 varv folie, grädda dom i utkanten på elden ca 10 min vänd o vrid dom ofta. Läs mer
Sida: 1 2 Nästa Sista 

Partner<annons>

Sök ord i texten

Alla kategorier