Här publicerar jag (förhoppningsvis) ett nytt personporträtt varje dag fram till dopparedan. Vissa läggs mycket krut på, andra är snabbt skissade i svepande drag.

Användarnamn: 9fingrar

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Vandring, Löpning, Utförsåkning, Diverse friluftsnissar på Youtube

Mer på min profilsida


2015:
December

Lucka 20 - Naturfotografen

Julkalender 2015 - 20 Naturfotografen

Naturen!
Vacker, nyansrik, levande, majestätisk, detaljrik, actionfylld, mystisk, outtömlig... Listan kan göras lång.

Ofta har man stått i stilla andakt inför en storslagen vy. -Om jag bara kunde dela det här ögonblicket! Men när jag ska försöka ta in detta magnifika sceneri och förmedla det genom en tvådimensionell bild så blir det alltsomoftast just det; tvådimensionellt. Platt.

Tänk att som den erfarne Naturfotografen kunna fånga färger, djup och sammanhang och sedan  låta det komma till liv på ett pappersark!

För detta krävs rätt utrustning, teknisk kunskap och ett stort mått tålamod.
Tålamod att vänta på väder och djur.
Tålmodigt nötande i bildbehandlingsprogram.
Tålamod att stå ut med gnagande diskussioner om vad "äkta naturfotografi" innebär.

Hmm... Om folk bara la just den frågan åt sidan och accepterade att allt är subjektivt. Att "fotografi" är ett oregelbundet böjt substantiv:

  • Det jag ser som mitt kall
  • Du ser som ditt levebröd
  • Han/hon gör för uppmärksamhet och publicitet.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Lucka 24 - Dopparedagen

Julkalender 2015 - 24 Tomten

Den här mannen bor i glesbygdernas glesbygd tillsammans med sina renar och besöker civilisationen endast en gång per år. Han hörs skrocka nöjt - medan han kör nedcabbat i bitande midvinterkyla.

Lucka 23 - Fjällräven

Julkalender 2015 - 23 Fjällräven

Den gamla räven på fjället låter sig inte imponeras av mycket. Inget ont om alla dessa nymodigheter - de fyller alla sin funktion - men det brukar vara mycket ståhej som sedan lämnar en del att leva upp till. Och varför måste allt se ut som en explosion i en konfettifabrik?

Lucka 22 - Lajvaren

Julkalender 2015 - 22 Lajvaren

Lajvaren lever uteliv - anno 1066. Ses ofta i grupp. Gärna klädd efter lager-på-lager-på-lager-principen i ylle och lin med en struthätta som pricken över “i” (ett allsidigt plagg som för övrigt borde lyftas att bli gängse klädkod på fjället, näst efter buffen). Har ofta en djup kunskap om beprövade plagg och material som använts i generationer.


Bra saker för din krislåda

Prepping handlar om kunskap och utrustning för att klara en krissituation. Har du allt som behövs när något oväntat skulle hända?