Inlägg för paddlingsresa runt Sverige och Norge, och kanske även lite från andra långturer

Användarnamn: friluftmagnus

Intressen:

Mer på profilsidan


Kategorier:


2024:
Maj, Juni, Juli

Dag 50 Lyngnholmen - Jonsborg

Idag var det bra paddlingsväder och ryggen känns nu nästan bra. Med vinden i ryggen höll jag medelhastighet 7.9 km/h i nästan två timmar. Sen tog jag en paus med lite nötter så då sjönk det ner till 7 km/ h.

Västkusten med alla klippor är fantastiskt vackert. Karga landskap är det något speciellt med. Och så är paddlingen så mycket roligare när man

 kan hoppa från ö till ö.

På en ö fick jag syn på familj illrar?, minkar?

Det var uppehåll i princip hela dagen, utom vid lunchtid. Då ett hällregn skärmde in mig i Kylen. Perfekt med fisk n chips. Fick också användning av bogserlinan för att förtöja kajaken  vid båtbryggan (det var precis så jag nådde ner om jag låg på mage). 

Övrig dag var idel skärgårdsidyll.

Jag träffade även två andra kajaktister som var från Danmark och Tyskland som skulle paddla Tjörn runt. Jag önskade de lycka till.

Med Tjörns kajakklubbs tält guide hittade jag en fin tältplats på Jonsborg.

Det blev 56 km på 8,5 h exklusive lunch (klockan tycker inte om inomhus).

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2024-07-09 16:35   SyngIA
Härliga västkusten, och skönt att ryggen är bättre; vilken fart du har! Fin-fin lägerplats :). Ser ut som en mink och de är ganska vanliga på öarna runt Skaftö. Mink har vi också sett på Klubban ibland genom året. Här kan du läsa mer och markhäckande fåglar som får det svårt när minken är i farten https://www.naturvardsverket.se/amnesomraden/invasiva-frammande-arter/Arter/arter-som-ej-omfattas-av-regler/mink/.
Många kramar Mamma
 

Läs mer i bloggen

Dag 61 Vestre Randøya - Faeröy

Det blåste bitvis motvind idag också men solen kom fram runt kl 11 så det såg riktigt trevligt ut. 

Dag 60 Arset - Vestre Randøya

Denna morgon blev något bättre och jag kunde paddla några trevliga smala passager på förmiddagen.

Dag 59 AEröya - Arset

Förmiddagen bjöd på riktigt fint paddelväder, synd bara att det förlorades till ärkefienden morgonen. Kanske var det att både tält och paddelkläder var blöta som gjorde att morgonen segade sig. Eller att jag inte hann med planeringsbeslut på kvällen innan , att funderar på beslut på morgonen är aldrig bra. 

Efter lunch blåste det upp samtidigt som solen började titta fram. Men jag satt i lä och det kändes varmt så torrdräkten åkte av, de vart svalt när jag paddlade runt hörnet. 


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.