Inlägg för paddlingsresa runt Sverige och Norge, och kanske även lite från andra långturer

Användarnamn: friluftmagnus

Intressen:

Mer på profilsidan


Kategorier:


2024:
Maj, Juni, Juli

Dag 51 Jonsborg - Grebbestad

En lite för kort dag dagen innan gjorde att dagens tänkta distans vart lite lång, så distansen låg och skramla i bakhuvudet. 

Men dagen började med att passera Lysekil och på håll Fiskebäckskil. En hel del barndoms somrar spenderades här och paddlat runt Skaftö har jag gjort en eller två gånger. Men det vart mer en snabb blick över axeln från Flatholmen.

Lysekils utsikten vart dock mer bekant (och då för att den var mer bekant som utsikt snare än insikt)

Jag fortsatte dagen och det är nästan synd att bränna förbi alla öar och klippor. Det hade varit trevligt med kortare distanser och stanna på öarna och klättra runt på klipporna. Men nu fick jag njuta av de från vattnet istället.

Strax innan Smögen hoppade jag iland på en klippa för lite lunch, och tur var det för det var himla mycket båttrafik genom Smögen.

Jag fortsatte genom Sotekanalen men ryggen kändes av och det var lång distans kvar så det kändes lite trögt. (Och så var det mycket båttrafik).

Det är mycket blåa brännmaneter i farten och ibland kan det se riktigt vackert ut, som en omvänd stjärnhimlen på djupet. Men fick inget bra foto, men några maneter syns.

Jag fortsatte paddla, träffade på ett norskt (ont om svenska paddlare) äldre par som var ute och paddlade från sommarstugan. Hoppade senare iland på Stora Lyngö för en snabb middag. 

Det gjorde susen för sista två timmarna gled förbi i bra tempo.

Till slut kom jag fram till Grebbestad och efter lite förvirrande satsade jag på att det skulle gå att plocka up kajaken längst in (tur var det för annars var det långt bak till sandstrand). 

Det blir två vilodagar för att äta upp mig, handla och komma i mental fas för Norge. 

Det blev 68 km på 11,5 h (inklusive lunch och middag).  Lång dag med andra ord. 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2024-07-11 17:42   Präriefoten
Alls skeppsristningar i Bohuslän är förbi dig. Vad tänker du om turen genom Norge?
 

Läs mer i bloggen

Dag 54 Grebbestad - Akeröy

Norge! Det är väl nu turen börjar på riktigt. 

Dag 52,53 Grebbestad vila

Det var bra med två vilodagar, nu känner jag mig mer i fas och mättnadskänsla har infunnit sig emellanåt. 

Min synk kvot för målgång ligger just nu på 0.9 (paddlad distans/total distans/paddlade dagar /totalt antal dagar) så lite efter ligger jag. 

Dag 50 Lyngnholmen - Jonsborg

Idag var det bra paddlingsväder och ryggen känns nu nästan bra. Med vinden i ryggen höll jag medelhastighet 7.9 km/h i nästan två timmar. Sen tog jag en paus med lite nötter så då sjönk det ner till 7 km/ h.

Västkusten med alla klippor är fantastiskt vackert. Karga landskap är det något speciellt med. Och så är paddlingen så mycket roligare när man


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.