Mina funderingar kring utrustning, friluftsliv och vardagens äventyrligheter. Välkommen!

Hej och hallå!

Kul att du tittade förbi. Jag heter Magnus och har precis utbildat mig till Fjälledare vid Storumans Folkhögskola. Jag har också nyinflyttad till Östersund där jag jobbar med utveckling av friluftsutrustning.

Gillar det mesta som har med fjäll, skog och sjö att göra.

Skriv gärna en rad om du vill. Det är alltid roligt med kontakt.

//Magnus

Användarnamn: lankwaifong

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Expeditioner, Fiske, Vandring, Jakt, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Bär & svamp, Orientering, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor, Magnus gillar: sommar, vinter, höst, vår, snö, skidor, vandring, film, att sy saker, att bygga saker, mode, skogen, att träffa nya människor, att träffa nya roliga människor, mat...

Mer på profilsidan


30 Guldturer!

 

Jag har skaffat mig ett riktigt najs sommarjobb! Det går ut på att, under de närmaste veckorna, gå/springa 30 vandringsturer, utvärdera de samma, mäta av dem med GPS och skapa banprofiler med höjdskillnader etc. Utgångspunkten är Funäsdalen i Härliga Härjedalen, men området sträcker sig från Rogen upp till Helags. Utöver de 30 turerna har jag på schemat att cykla ett antal cykelleder också. Kort sagt: Arbetsplats fjället = Riktigt trevligt! 

 

 

Det är dessutom ganska bra uppladdning inför ICEBUG24 som jag ska vara med i den 31/7 i Hemavan. Då kommer jag och min kompis Joel att hålla igång i 24 timmar och förhoppningsvis klara av de orienteringskontroller som placerats ut på olika fjälltoppar  i området.  Jag tror den största utmaningen, tillsammans med eventuella förslitningsskador, kommer att bli den mentala brottningsmatchen. Kroppen kommer att vilja vila, sova och återhämta sig, medan huvudet förhoppningsvis kommer tvinga benen att fortsätta springa i flera timmar till. Man bär med sig sovsäck, regnkläder, skydd och mat som obligatorisk utrustning så det blir nog en 7 kg att springa runt med i ett dygn. Önska mig lycka till!!!

 

 

//m

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-07-08 22:17   OBD
Lycka till !
/ Bertil
 
2009-07-09 12:52   fowwe
30 turer, det var inget dåligt sommarjobb! Men jag undrar vad de där banprofilerna ska vara till. Tävlingar eller vanliga vandringar? Eller nåt annat? /Hans
 
2009-07-09 21:21   lankwaifong
jo, banprofilerna ska vara till för att de som vill gå turen ska få en överblick och skapa sig en uppfattning om stigningar och turens svårighetsgrad. ungefär så. Det kommer bli tydligt när jag är klar :-)
 
2009-07-09 23:08   Öhrnell
Lycka till!. Hoppas att regnet kommer uppifrån och inte från sidan.
 
2009-07-15 00:13   Ahkká
Fasen, det var ett sommarjobb det... :)
 

Läs mer i bloggen

Om stegjärn, isyxor, fågeljakt och Robinson i Västerbotten

 

Hemkommen från några riktiga actionveckor där jag fått kasta mig över isklyftor, visat mig macho med hagelgeväret och levt robinsonliv i de västerbottniska skogarna. Här kommer det; norra europas längsta inlägg. Håll tillgodo.

SAREK – abnormt stora älgar och storslagna vidder

 

Sitter och snorar ner tangentbordet efter att ha dragit på mig en elakartad form av älginfluensan i Sareks nationalpark. Det känns dock väldigt värt efter alla storslagna djur- och naturupplevelser som jag haft de senaste tio dagarna.

med cykeln på axeln i jämtlandsfjällen

 

Jag är nyss hemkommen från en för mitt vidkommande ganska misslyckad fjälltur. Efter en fantastisk och avkopplande medeltidsvecka i Visby tog jag vägen via Östersund och min lillasyster för att ta mig till Sylarna och min första vecka tillsammans med klassen efter ett långt sommaruppehåll.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.