Bloggar > Handsome Campers budget tips

Handsome Campers budget tips

pryl-recensioner och tips för den inte så välbärgade prylbögen. Vildmark, Friluftsliv

Kolarmoraån... När stormen danat

Ibland är det bara skönt och avkopplande att helt komma bort från "alla" människor... Den som läser detta och inte kan hålla med borde gå o söka hjälp... Åkte därför ut i fredags kväll till kolarmoras vindskydd för att vara säker på att få vara för sig själv en stund. Har lärt mig nu att svenskar ogärna ger sig ut i oväder eller sträng kyla, det är ofta man får smultronställen för sig själv då.

Jag plockade med några vedklabbar, Järnpannan o förnödenheter och drog ut i bushen. Det var en riktigt mysig natt. Vid klockan 22.00 när stormen bedarrat så var det så otroligt stjärnklart... Lyckades få till en riktigt fin "longfire" med hjälp av några stockar, och värmen spreds fint in i vindskyddet. Som kvällsmål blev det lite kycklingcurry och ostronskivling i jägarpannan. 

Testade min nya pannlampa vilken jag är mycket nöjd med. 

Postat 2015-12-09 01:20 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Den enda pannlampan du någonsin kommer att behöva!

Varde ljus... Och det blev Xtar Warboy!
Supernöjd med min fina lilla, lätta och robusta pannlampa. Liknar Armyteks lite dyrare variant WizardPro... dock något mindre utan Armyteks magnetfäste. Men med Warboys låga vikt (56g) och pris (från 35USD) så är det en nobrainer att införskaffa. 
Variera med en 100m lång och synnerligen vid ljuskägla... perfekt för vinterhiken. Eller ett behagligt månskens läge för campingplatsen eller tältet.
Ha den ute i regnet eller i vattnet för att locka kräftor med.
Jag är helt såld... Jag stod o valde mellan armyteks wizard pro eller Xtar... Valet blev självklart den senare eftersom den kostar en tredjedel av Armyteks pannlampa.
Kom dock ihåg att söka efter modellen på Aliexpress alternativt kontakta tillverkaren direkt för att få bästa pris. Aliexpress skickar paketet som gåva vilket gör att du slipper extra avgifter.

Postat 2015-12-09 00:57 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Gaskök och kokkärl på en budget

Har nu uppgraderat mitt campingkök till ett lite mer kompakt och lättare sådant. Har i många år burit omkring på Trangias stora stormkök, som har presterat bra men med den stora nackdelen att det komplett med brännare väger ca1,2kg exklusive gasbehållaren.

Som jag har förklarat tidigare är jag student med begränsad ekonomi och har inte råd att lägga pengar på märkesprodukter som MSR, Primus m.m. Därför har jag letat runt efter alternativ... visst finns begagnat på blocket, men jag provade att köpa från Aliexpress som är en kinesisk köp och säljmarknad liknande Ebar eller Amazon.

Fördelarna är att du i många fall slipper fraktkostnader och dyra tull och moms påslag, eftersom säljarna i Kina ofta skickar paket som gåva. Sen är det ju alltid lite av en chansning vad gäller kvalitet o dyl. Men för den låga kostnaden ansåg jag att det var värt ett försök.

Mitt nya Campingkök består av ett kokkärlsset av märket YoungCity, bestående av kastrull och stekpanna i Titanium, stekpannan har dubbel funktion och passar perfekt som lock. kastrullen rymmer exakt 750ml. Det är extremt lätt gods och väger endast 160g totalt. Gasbrännaren är av märket BSR och är en ultralätt brännare som väger endast 25g. En standard primus gasflaska om 230g passar perfekt i kastrullen när locket är stängt, och gasbrännaren får plats i mesh-påsen som hör till kokkärlet.

Priset för hela köket blev 374kr

Postat 2015-12-01 16:03 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kajak Camping: Steninge Mot skokloster! Placerad på karta

 

Hej eventuella läsare... Jag vill bara börja med att säga att det vore ju kul om någon som läser mina inlägg skulle kunna ge sig till känna i kommentatorsfältet.

... Juni och åter dags för kajaktur, har under senaste tiden fått tillökning i vår muntra skara med två kajakpaddlare... Vi lastade tält och proviant och gav oss iväg mot skokloster sent på måndagskvällen. den första biten blev inte lång. Med början i steninge så tog vi oss över till en hyfsad lägerplats på kungsängen sidan av mälaren. Det blev en hel del öl och mat... Den här gången blev det helgrillad kyckling den första kvällen...SMASKENS. Efter ytterligare ett par bira så var det god natt. Öl är en lyx som man annars under en hike bortprioriterar pga vikt. Men med kajak är det bara att lasta i, man måste unna sig det goda i livet ibland.

Dag 2 rörde vi oss närmare skokloster, men det vackra vädret hade växlat om och nu var det vind och regn som stod för lejonparten av dagsvädret. Vi var tvugna att ta skydd efter Erikssund. Dåligt val av lägerplats, för oss med Tält dvs. Låg i en svag lutning hela natten. Men Xander hade tagit med den gamla trotjänaren Ticket to the moon (hammock) och med hillebergs xl Tarp hade han minst problem av oss.

Sommartid är Hammocken oslagbar, hade det inte varit för att jag nyköpt ett North Face tält och ville testa det så hade det definitivt blivit Eno Hammock. Det bästa när man är ute i skogen är smakerna på maten som blir sagolik. Till kvällsmål bakade jag tunnbröd, till det körde vi en gryta på flaskkarre som var tillagad i en petromax Dutch Oven. Köttet läggs på bröd med lite picklade grönsaker..... WOW
Top 5 Bushkäk hittils.

Dag3 så vände vi åter till civilisationen... lite tjockare men också lite mer harmoniska.

Postat 2015-06-22 00:00 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Gäddfiske från Airkayak Edsjön Placerad på karta

Härlig dag på Edsjön (Väsby)... Vi har varit här många gånger genom åren men har aldrig haft möjlighet att utforska sjön med båt. Uppblåsbar är det smidigaste man kan ha. Jag har en liten Kia Picanto... och för er som inte vet vad det är så är det en mycket liten bil. Men den lastar en del om man fäller ner baksätet.

Den här dagen var sannerligen lyckad. Lite småaborre några mindre gäddor och sen personbästa på Gädda... En gris på 8.2kg. Det kanske inte låter som så mycket men fatta att jag tog den på ett Okuma UL spö och 0.17 spunnen lina.

Glöm att jag släpar upp slemgäddan i kajaken så vad gör man när man har händerna fulla med fiskespö... Jo man bogseras in till land varpå man får backa upp gäddan på stranden. Både jag o gäddan var trötta efter kampen. Men hon återhämtade sig snabbare än mig och dök tillbaka i djupet.

Jag kan ju säga att spöet inte längre är så mycket att ha, hela ryggraden i spöet är knäckt.

Postat 2015-05-24 00:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sida: 1 2 Nästa Sista