Bloggar > Handsome Campers budget tips

Handsome Campers budget tips

pryl-recensioner och tips för den inte så välbärgade prylbögen. Vildmark, Friluftsliv

Kajak Camping: Steninge Mot skokloster! Placerad på karta

 

Hej eventuella läsare... Jag vill bara börja med att säga att det vore ju kul om någon som läser mina inlägg skulle kunna ge sig till känna i kommentatorsfältet.

... Juni och åter dags för kajaktur, har under senaste tiden fått tillökning i vår muntra skara med två kajakpaddlare... Vi lastade tält och proviant och gav oss iväg mot skokloster sent på måndagskvällen. den första biten blev inte lång. Med början i steninge så tog vi oss över till en hyfsad lägerplats på kungsängen sidan av mälaren. Det blev en hel del öl och mat... Den här gången blev det helgrillad kyckling den första kvällen...SMASKENS. Efter ytterligare ett par bira så var det god natt. Öl är en lyx som man annars under en hike bortprioriterar pga vikt. Men med kajak är det bara att lasta i, man måste unna sig det goda i livet ibland.

Dag 2 rörde vi oss närmare skokloster, men det vackra vädret hade växlat om och nu var det vind och regn som stod för lejonparten av dagsvädret. Vi var tvugna att ta skydd efter Erikssund. Dåligt val av lägerplats, för oss med Tält dvs. Låg i en svag lutning hela natten. Men Xander hade tagit med den gamla trotjänaren Ticket to the moon (hammock) och med hillebergs xl Tarp hade han minst problem av oss.

Sommartid är Hammocken oslagbar, hade det inte varit för att jag nyköpt ett North Face tält och ville testa det så hade det definitivt blivit Eno Hammock. Det bästa när man är ute i skogen är smakerna på maten som blir sagolik. Till kvällsmål bakade jag tunnbröd, till det körde vi en gryta på flaskkarre som var tillagad i en petromax Dutch Oven. Köttet läggs på bröd med lite picklade grönsaker..... WOW
Top 5 Bushkäk hittils.

Dag3 så vände vi åter till civilisationen... lite tjockare men också lite mer harmoniska.

Postat 2015-06-22 00:00 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Logga in

Tips!