<% if (!$currentUser): %> Logga in <% else: %> Logga ut <% endif %>

Handsome Campers budget tips

pryl-recensioner och tips för den inte så välbärgade prylbögen. Vildmark, Friluftsliv

Gaskök och kokkärl på en budget

Har nu uppgraderat mitt campingkök till ett lite mer kompakt och lättare sådant. Har i många år burit omkring på Trangias stora stormkök, som har presterat bra men med den stora nackdelen att det komplett med brännare väger ca1,2kg exklusive gasbehållaren.

Som jag har förklarat tidigare är jag student med begränsad ekonomi och har inte råd att lägga pengar på märkesprodukter som MSR, Primus m.m. Därför har jag letat runt efter alternativ... visst finns begagnat på blocket, men jag provade att köpa från Aliexpress som är en kinesisk köp och säljmarknad liknande Ebar eller Amazon.

Fördelarna är att du i många fall slipper fraktkostnader och dyra tull och moms påslag, eftersom säljarna i Kina ofta skickar paket som gåva. Sen är det ju alltid lite av en chansning vad gäller kvalitet o dyl. Men för den låga kostnaden ansåg jag att det var värt ett försök.

Mitt nya Campingkök består av ett kokkärlsset av märket YoungCity, bestående av kastrull och stekpanna i Titanium, stekpannan har dubbel funktion och passar perfekt som lock. kastrullen rymmer exakt 750ml. Det är extremt lätt gods och väger endast 160g totalt. Gasbrännaren är av märket BSR och är en ultralätt brännare som väger endast 25g. En standard primus gasflaska om 230g passar perfekt i kastrullen när locket är stängt, och gasbrännaren får plats i mesh-påsen som hör till kokkärlet.

Priset för hela köket blev 374kr

Inlagt 2015-12-01 16:03 | Läst 7531 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2015-12-03 09:10   LightDan
Härligt, du sparar ett kilo jämfört med Trangian!
Berätta gärna hur du upplever att BSR-brännaren fungerar.
Jag använder min 68 g "tunga" Soto Windmaster de gånger jag använder gas, men BSR är så mycket lättare att det börjar vara värt skaffa sig en..
 
2015-12-07 15:54   warhol
Har du länkar till kastrull och stekpanna? Jag kan inte hitta dem.
 
2016-01-17 23:20   Sven3000
Jag använder en gasbrännare och ett kokkärl på 1L ifrån Jula, 300kr för båda. Gas och brännaren får plats i kokkärlet, så det tar verkligen lite plats.
Shit is dope as fa*k.
Funkat fel fritt dom 20-tal gånger jag har använt det.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

<% if (false): %> <% endif %>