Bloggar > Handsome Campers budget tips

Handsome Campers budget tips

pryl-recensioner och tips för den inte så välbärgade prylbögen. Vildmark, Friluftsliv

Paddling Fyrisån Ralby-Vattholma Placerad på karta

Blåsig dag på Dannemora sjön. Det var Jag och Micke i min Convertible samt Kangaroo Jack i sin SeaEagle explorer. För oss som var två i kajaken gick det bra att paddla i motvinden. När vi närmade oss fyrisåns inlopp så mojnade vinden något. Fyrisån sträcker sig främst genom flackt jordbrukslandskap och flödet var inte direkt snabbt. Vilket gjorde att man bitvis fick kämpa sig fram lite.

En del passager var så igenvuxna med vass att man var tvungen att jucka sig fram... Detta går ju bra när stabiliseringsfenan inte är så djupgående. Däremot fick Jacken blöta ner sig med att haka loss sin hajfena på undersidan för att komma förbi de igenvuxna vasspartierna.

Det blev lite fiske varav fångsten bestod av tre gäddor av mindre kaliber. Vi påträffade ett uppsvällt djurkadaver Kalv eller får skulle jag gissa. svårt att se då det såg ut som en ballong som var strandsatt i ett snår i ån.

Vi rastade för mat innan skyttorp, innan vi fortsatte mot vattholma. klockan hann bli efter 20 då vi anlände vid hammardammen i vattholma.

Jag rekkomenderar att man börjar runt kl10 från Ralby för att hinna med rutten i lugn o fin takt innan mörkrets inbrott. Sträckan var längre än jag först uppskattade.

Kort jämförelse om fördelar mellan kajakerna SeaEagle explorer samt Advanced Frame Convertible:

SeaEagle

  1. Snabbare att pumpa upp 15min (20min)
  2. Lättare i och urstigning pga styvare golv (high pressure golv)
  3. Bekvämare sittställning under längre tur (pga öppet däck)

Advanced frame Convertible

  1. Bättre kurshållning i hård vind
  2. Tar sig fram utan att haka fast i växtlighet
  3. Ger bättre skydd mot dåligt väder.

 

Postat 2015-05-23 00:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En kort testkörning med Kangaroo Jack i Djurgårdskanalen Placerad på karta

Vi kunde inte valt en bättre dag att sätta Advanced frame kayak på prov. Ösregn och kallt var det idag.

Vi tog en tur i djurgårdskanalen från iläggsplats vid sjöhistoriska museét ut mot nackastrand och tillbaka, regnet stod som spö i backen, men vi höll oss hyffsat torra på underkroppen... Detta tack vare Advanced Frames sprayskirt som sluts tätt mot däckshålen. Efter lång tids ihärdigt regnande så stod dessvärre inte dragkedjan emot regnet och det började sippra in.

Men i övrigt var man torrskodd när vi efter ungefär en timmes paddling (lugnt tempo) kom tillbaka. Kangaroo jack som köpt en SeaEagle explorer (se tidigare blogginlägg) fick motvilligt erkänna att ur väder aspekten så var AF-convertible ett bättre val.

Bilder kommer snart....

Postat 2015-05-15 00:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Premiärtur Advanced frame air kayak Convertible

Då blev det en uppblåsbar kajak iallafall. Blev så imponerad av kompisens nyinköpta Seaeagle luftkajak... så jag var bara tvungen att ha en.

Dock så tillåter inte studentpengen några extravaganser så det blev en begagnad Advanced Frame Convertible som jag lyckades pruta ner till 6500kr. Dvs mindre än halva priset av vad en SeaEagle kostar (ca 14000kr).

Efter en lyckad kortare premiärtur på fyrisån Salsta slott-Vattholma bruksgårdar så kan jag säga att jag gjort ett bra köp.

Jag återkommer med bilder...

Postat 2015-05-10 00:00 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sida: Första Föreg. 1 2 

Logga in