Handsome Campers budget tips

pryl-recensioner och tips för den inte så välbärgade prylbögen. Vildmark, Friluftsliv

Paddling Fyrisån Ralby-Vattholma

Blåsig dag på Dannemora sjön. Det var Jag och Micke i min Convertible samt Kangaroo Jack i sin SeaEagle explorer. För oss som var två i kajaken gick det bra att paddla i motvinden. När vi närmade oss fyrisåns inlopp så mojnade vinden något. Fyrisån sträcker sig främst genom flackt jordbrukslandskap och flödet var inte direkt snabbt. Vilket gjorde att man bitvis fick kämpa sig fram lite.

En del passager var så igenvuxna med vass att man var tvungen att jucka sig fram... Detta går ju bra när stabiliseringsfenan inte är så djupgående. Däremot fick Jacken blöta ner sig med att haka loss sin hajfena på undersidan för att komma förbi de igenvuxna vasspartierna.

Det blev lite fiske varav fångsten bestod av tre gäddor av mindre kaliber. Vi påträffade ett uppsvällt djurkadaver Kalv eller får skulle jag gissa. svårt att se då det såg ut som en ballong som var strandsatt i ett snår i ån.

Vi rastade för mat innan skyttorp, innan vi fortsatte mot vattholma. klockan hann bli efter 20 då vi anlände vid hammardammen i vattholma.

Jag rekkomenderar att man börjar runt kl10 från Ralby för att hinna med rutten i lugn o fin takt innan mörkrets inbrott. Sträckan var längre än jag först uppskattade.

Kort jämförelse om fördelar mellan kajakerna SeaEagle explorer samt Advanced Frame Convertible:

SeaEagle

  1. Snabbare att pumpa upp 15min (20min)
  2. Lättare i och urstigning pga styvare golv (high pressure golv)
  3. Bekvämare sittställning under längre tur (pga öppet däck)

Advanced frame Convertible

  1. Bättre kurshållning i hård vind
  2. Tar sig fram utan att haka fast i växtlighet
  3. Ger bättre skydd mot dåligt väder.

 

Inlagt 2015-05-23 00:00 | Läst 2228 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!