Användarnamn: FredrikC

Intressen:

Mer på profilsidan


Kategorier:


2023:
Juli, Augusti

Framme i Jönköping

Det gick segt efter Ödeshög, vinden hade vridit sig så att den tidigare medvinden nu var sidvind och min cykeltrailer var tydligen inte lika aerodynamisk när det gäller sidvind.

Turen var fin i alla fall, Brahehus såg imponerande ut nedifrån. Gränna var väldigt trevligt men hade överraskande branta uppförsbackar. Vägen forsatte över Ölmstad, Skärstad och Kaxholmen och var trevlig även om benen kändes som överkokt spaghetti. Det gick sån tur utför.

Sen kom jag fram till Villa Björkhagen camping där jag har en trevlig och erfaren cykelsemestare från Belgien. Förra året var han ute i 4 månader och cyklade Belgien-Dalarna-Belgien. Väldigt trevlig herre!

I morgon säger prognosen att det blir regn, jag har inte bestämt mig för om jag ska vänta ut det eller cykla iväg i ottan.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2023-07-15 21:40   Lisbethivästerlanda
Det var bra kämpat, vad blev det, 15 mil idag? Skönt att sova på en camping. Du får ta tips från Din belgiska granne hur man ska packa bäst. Han har väl oxå cykelkärra. Eller åker han med minipackning?
Mum
 
Svar 2023-07-15 21:46   FredrikC
Nej, 13 mil mil blev det och nej, det är ingen annan som kör med cykelkärra.
 
2023-07-15 22:16   PK Neelix
Då passerade du mitt jobb strax före Ölmstad. Jag bor i Huskvarna. Var cyklar du närmast?
 
Svar 2023-07-16 06:15   FredrikC
Det är en fin pendlingsväg, tar du cykeln nu på sommaren eller är det för långt?
Idag blir det västerut på småvägar via Mullsjö och Ulricehamn, får se hur långt jag tar mig.
 

Läs mer i bloggen

Ekerbrott

Jag startade lite senare från Jönköping, kom iväg först 8:30 och gnetade uppför backarna norrut, tur att jag fått vila upp mig en natt. Tids nog passerar jag motorvägen vid Gyllene Uttern och börjar fundera över om jag ska äta lunch vid Gränna redan eller om jag ska vänta lite. Sen, PANG, något small och cykeln börjar vobbla något, jag stannar till vid circle k macken och konstaterar att en eker gått på bakhjulet, jag kanske inte är så bra på att rikta hjul som jag trodde. Jag kan i alla fall inte cykla vidare på den och närmsta cykelverkstad är 3 mil tillbaka i Jönköping. Jag tar bussen till Linköping och får åka och hämta cykeln här helt enkelt. Och så slutade mina cykeläventyr för den här gången!

Det går utför

Det gick mest utför, till Jönköping alltså, det gick en del uppför också, närmre bestämt 1046 meter uppför men det var hela 1074 utför, det viktigaste var nog att utförsbackarna var i slutet när jag var trött...

Färden från mellanmålet gick bra men banvallen där jag befann mig vid stoppet tog tyvärr slut så det blev en del backar när jag tog mig österut. Det blev en sen lunch i Mullsjö och jag var glad över att regnet verkade ha passerat innan mig, vägarna var blöta nästan hela turen men det regnade bara några få droppar där jag var. I morgon säger prognosen att jag istället ska bli jagad av regnet, får se om det är lika trevligt...

Mot Jönköping

Igår insåg jag nackdelen med familjecamping, massvis av trötta barn som inte kan sova och jag hittade inte mina öronproppar... Till slut somnade barnen och då även jag.

I morse vaknade jag tidigt, fixade frukost och packade ihop, prognosen hade sagt regn och det hade regnat inatt, solen tittade däremot fram när jag packade ihop tältet och nu säger smhi att det ska hålla upp så jag håller tummarna.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.