Användarnamn: FredrikC

Intressen:

Mer på min profilsida


Kategorier:


2023:
Juli, Augusti

Det går utför

Det gick mest utför, till Jönköping alltså, det gick en del uppför också, närmre bestämt 1046 meter uppför men det var hela 1074 utför, det viktigaste var nog att utförsbackarna var i slutet när jag var trött...

Färden från mellanmålet gick bra men banvallen där jag befann mig vid stoppet tog tyvärr slut så det blev en del backar när jag tog mig österut. Det blev en sen lunch i Mullsjö och jag var glad över att regnet verkade ha passerat innan mig, vägarna var blöta nästan hela turen men det regnade bara några få droppar där jag var. I morgon säger prognosen att jag istället ska bli jagad av regnet, får se om det är lika trevligt...

Mot Jönköping

Igår insåg jag nackdelen med familjecamping, massvis av trötta barn som inte kan sova och jag hittade inte mina öronproppar... Till slut somnade barnen och då även jag.

I morse vaknade jag tidigt, fixade frukost och packade ihop, prognosen hade sagt regn och det hade regnat inatt, solen tittade däremot fram när jag packade ihop tältet och nu säger smhi att det ska hålla upp så jag håller tummarna.

Till Borås

Mekanikern på XXL var kunnig men svor många gånger under tiden av vajerbytet, tydligen bör man byta vajer innan den går av 🤷. Han löste det hela och jag fick ett oförskämt lågt pris att betala, kanske 10 kronor per svordom, men jag klagar inte...

Resan från Bäckebol gick genom Angered, Partille, Landvetter, Härryda, Hindås, Bollebygd, Hultafors och slutade på campingen i Borås. Jag hade planerat vägen med Komoot och vägvalet var okej men sträckorna genom Partille och Landvetter kunde absolut varit bättre, den planerade rutten gick på lite för stora vägar när det fanns alternativa mindre vägar samt cykelvägar.

Färden österut påbörjas

Då var det dags igen, startade från sommarstugan efter frukost och hsr Borås som mål för dagen, en sträcka på drygt 100km. Strax innan Kärra så fick jag däremot problem, det bakväxeln fastnade på minsta drevet. Det verkar som om växelvajern gått av så det blev en omväg via XXL i Bäckebol som är hjälpsamma och fixar en akutreparation som jag väntar på just nu, hoppas att det bara var vajern. 😬

Sista etappen

Efter mellanmålet så fortsatte jag västerut i nyckfulla vindar, ena stunden medvind, andra motvind. Det som var konstant var att det blåste mycket oavsett håll. Regnet som var så kraftigt i morse hade nu slutat helt och jag bytte om till torra kläder. Idag visade mina dåliga förberedelser sig genom ganska trötta ben men värre var, en väldigt irriterad ända.

Jag fortsatte turen och när det började närma sig lunch kollade jag kartan efter lunchställen (nämnde jag att jag glömt väl valda delar för att laga egen mat?) och insåg att Ulricehamn var närmsta orten med restauranger. Jag drog om rutten något och landade på Jennys Thai, där åt jag mig mätt och belåten men drog i nödstoppen, dvs jag ringde föräldrarna. Jag var inte motiverad för en till dag med regn och skav. Så, jag cyklade vidare till Borås, fick på vägen en rejäl skur regn i ansiktet och mitt val att avbryta kändes ännu bättre. Väl framme möttes jag av min servicebil, det vill säga pappa. De sista 9 milen blev alltså bilfärd.

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Bra saker för din krislåda

Prepping handlar om kunskap och utrustning för att klara en krissituation. Har du allt som behövs när något oväntat skulle hända?